Grensoverschrijdend ondernemen richting Vlaanderen

Na ruim 2 jaar is het eindelijk zover:  Stichting Business over de Schelde (BOS) is een feit. De stichting is een initiatief van Zeeuwse ondernemers en wil het ondernemen over de grens stimuleren voor zowel Vlaamse als Nederlandse ondernemers, starters en ZZP-ers uit het MKB en KMO.

Er zijn echter nog veel obstakels op financieel, bancair en juridisch gebied. Vraagstukken omtrent bedrijfsovernames, personeel, vermarkten en regel en wetgeving belemmeren het ondernemen over de Schelde. Stichting BOS streeft er naar om deze obstakels te slechten. De stichting hanteert hiervoor een eenvoudige en transparante werkwijze.

Ondernemers kunnen bij Stichting BOS terecht voor een haalbaarheidsadvies van de te realiseren plannen en wensen,  voor een trajectbegeleiding op maat en voor het inplannen van bezoeken aan instanties en organisaties. Daarnaast krijgt hij toegang tot relevante netwerken en bestanden. De stichting hoopt op korte termijn een 2e kantoor in Vlaanderen te openen zodat de Nederlandse ondernemers dezelfde service in Vlaanderen kan worden geboden.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.