Totaalbouwer in staal

Sleutelklaar en altijd kwaliteit

In 1907 door hoefsmid Dirk Hanse begonnen als smederij, is Hanse Staalbouw BV in Nieuwerkerk intussen uitgegroeid tot specialist in stalen bouwconstructies. Ook stalen dak- en gevelbekleding behoren daartoe. Bedrijfspanden worden sleutelklaar opgeleverd. ‘We zijn een totaalbouwer geworden voor de industriële-, agrarische- en utiliteitssector”, vertelt Wim de Jonge, al twintig jaar directeur van Hanse Staalbouw. “Vroeger zei de opdrachtgever nog tegen de aannemer, zoek er een staalbouwer bij. Tegenwoordig is het aandeel staal in de bouw zo groot dat men tegen de staalbouwer zegt: Zoek er maar een aannemer bij.”

De Jonge is sinds 2008 eigenaar van de onderneming, waaruit de familie Hanse zelf overigens al zo’n veertig jaar is verdwenen. Inmiddels beslaat het bedrijfsterrein aan De Weel zo’n 10.000 m2 met een kleine 110 werknemers. Er is nog een dependance in Driebergen onder de naam Farmbouw. Hanse Staalbouw in Nieuwerkerk werkt voornamelijk binnen een straal van circa 100km, maar maakt ook geregeld uitstapjes buiten de landsgrenzen. Vorig jaar nog werd een rijstopslag gebouwd in Sierra Leone.

Veel last van de crisis in de bouw heeft het bedrijf niet. Wim de Jonge: “We werken meestal direct voor onze opdrachtgevers, voor wie het vaak gaat om een stukje levenswerk. Zo benaderen wij het ook met onze club van gedreven medewerkers. En ook nu de prijzen wat slechter zijn, doen we wat we beloven en leveren altijd kwaliteit.”

Hanse Staalbouw BV
De Weel 13
4306 NV  NIEUWERKERK
0111 641 333
info@hansestaalbouw.nl
www.hansestaalbouw.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *