Hart van innovatie en ondernemerschap


RRF_ZB_addvisionStichting Kenniswerf Zeeland | DOK41 zet in op het stimuleren van ondernemerschap, innovatie en zakelijk netwerken en biedt creatieve- en techno starters letterlijk de ruimte. In de opstartjaren van hun bedrijf kunnen zij zich vestigen op het Kenniswerfterrein of in DOK41. Maar het concept beoogt zoveel meer.


Iedere ondernemer die zich vestigt in DOK41 kan rekenen op passende coaching en begeleiding, zoals in de vorm van gesprekken met één van de teamleden van de organisatie. Tijdens deze gesprekken komen, naast de stand van zaken, ook de toekomstplannen en de mogelijke vraagstukken waarmee de ondernemer kampt aan bod. Indien wenselijk, kan hij of zij zelfs een beroep doen op een coach die hem of haar ondersteunt in de eerste fase van het bedrijf. Ondernemers worden daarnaast over actuele thema’s bijgepraat tijdens maandelijkse kennissessies. Deze, veelal kosteloze sessies, staan ook open voor andere Zeeuwse ondernemers, werknemers en studenten. Daarnaast zijn er nog wekelijkse Kenniswerk-lunches met gemiddeld zo’n 60 ondernemende Zeeuwen.

Broeinest voor jong talent


Het Kenniswerf terrein is een dynamische locatie; een hotspot waar (jong) talent tot ontplooiing komt. In DOK41, het hart van de Kenniswerf, zijn momenteel 30 bedrijven gevestigd. Deze bedrijven richten zich onder andere op de ontwikkeling van apps, websites, engineering, ICT en filmproductie. Sommige starters maken een jaar gebruik van het netwerk, de begeleiding en faciliteiten in DOK41. Anderen blijven langer betrokken bij dit unieke concept. Noemenswaardig is bijvoorbeeld het onderzoeksinstituut eCOAST. Dit onderzoekscentrum, een spin-off van de Universiteit Gent, vestigde zich vorig jaar in DOK41. Een heel bewuste keuze, namelijk dichtbij HZ studenten die Aquatische Ecotechnologie studeren. De eerste resultaten zijn er: de ontdekking van een slakje (wenteltrapje) dat nooit eerder op Nederlandse bodem werd gevonden.

Drijvende Huiskamer


Een ander aansprekend project dat door partners van Kenniswerf Zeeland geïnitieerd is en nu wordt uitgevoerd, is de samenwerking tussen AMELS, DELTA, HZ en De Zeeuwse Huiskamer. In een testlab wordt volop getest met bediening van bijvoorbeeld deuren en ramen via spraak en gebaren. Ideaal voor de luxe jachten van AMELS, maar een innovatie die ook uitstekend toepasbaar is in de zorgsector. Kruisbestuiving in optima forma. Marloes Goethals van Kenniswerf Zeeland werkt in het oog van deze wervelwind van innovatie, geestdrift en inspiratie: “Er gebeurt hier zoveel. Dat is echt prachtig om te zien. Wij brengen bijvoorbeeld ondernemers en studenten samen. Voorbeelden te over. Een groep van 20 studenten HZ-ICT werkt nu aan programmatuur voor 3D-brillen. Inmiddels zijn al enkele ondernemers geïnteresseerd. En daarnaast ontvangen we ook derdejaars studenten die voor de minor Ondernemerschap kiezen. Wat is er mooier dan hen hier uit te nodigen? We zitten hier echt in het hart van innovatie en (jong) ondernemerschap.”

 

Stichting Kenniswerf Zeeland | DOK41

Edisonweg 41 B

4382 NV Vlissingen

0118 855 493

info@dok41.nl

www.kenniswerf.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.