HDV, De Vilder-Jansen en DES Detach Krachtenbundeling in de haven

Steigerbouw, stuwadoors en detacheringen, met deze drie diensten spelen de bedrijven HDV Steigerbouw, stuwadoorsbedrijf De Vilder-Jansen en DES Detach een actieve rol in de Zeeuwse havens. De participatie in The Wind Technicians biedt bovendien de mogelijkheid om in te spelen op de vraag naar onderhoudspersoneel voor de windparken op zee.

De bedrijven, waar circa 150 mensen werken, opereren als zelfstandige ondernemingen. De nieuwste partner, stuwadoorsbedrijf De Vilder-Jansen, maakt sinds dit jaar deel uit van deze constructie. “Waar mogelijk ondersteunen we elkaar met mensen, diensten en materieel”, legt Lennard Kerkhove, commercieel manager bij DES Detach B.V. uit. “Zo is ieder bedrijf in staat om optimaal in te spelen op de klantvraag.”

Veilig en vakkundig
Kenmerkend voor de manier waarop de partners zakendoen, is het persoonlijke contact en de betrokkenheid bij de opdrachtgever en zijn bedrijf. “We zijn erop gericht de opdrachtgever zo compleet mogelijk te ontzorgen. Door de korte lijnen kunnen we snel schakelen. Verder werken we met goed opgeleide, gemotiveerde mensen. Waar nodig hebben ze de juiste certificaten. We leveren veilig en vakkundig maatwerk”, aldus Kerkhove. Patrick Leendertse, planner bij De Vilder-Jansen beaamt dit. “We zijn bovendien flexibel en kunnen snel schakelen. Daarmee maak je in de haven hét verschil.”

Actieve rol in de havens
Waar HDV Steigerbouw landelijk actief is, zijn De Vilder-Jansen en DES Detach vooral lokaal actief. “Een ink deel van onze activiteiten vindt plaats in de haven van Vlissingen. Onze organisaties zijn ervoor klaar om ook elders actief te zijn, zoals in Terneuzen en Gent.” Een strategische stap is de deelname in The Wind Technicians. De oprichting van het bedrijf is een initiatief van verschillende Zeeuwse bedrijven en organisaties, die actief zijn met recruitment en opleidingen.

Samenwerking op zee
Voor de installatie en het onderhoud van windmolens op zee zijn straks vele handen nodig. Zeeland hoopt dat hier een nieuwe onderhoudsbedrijfstak ontstaat. The Wind Technicians gaat personeel werven, selecteren en opleiden. Scalda wil studenten klaarstomen voor het nieuwe vak ‘offshore- windmonteur’. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe markten en zien volop kansen voor DES Detach, en wellicht ook voor de andere bedrijven. Bovendien kunnen we door de samenwerking vanaf volgend jaar mensen gericht opleiden. De windmolenparken voor onze kust kunnen aan veel mensen werk bieden. Bovendien zijn er monteurs nodig die de molens onderhouden. Wij hopen daar op deze manier aan bij te dragen.”

De Vilder-Jansen

Kennis van laden en ladingen
Stuwadoorsbedrijf De Vilder-Jansen is een vertrouwde naam in de Vlissingse haven. Deze stuwadoors weten wat het vergt om een schip goed te laden of lossen. “We zijn goed opgeleid en gecertificeerd, hebben oog voor veiligheid en snappen dat tijd geld is.”

Patrick Leendertse is een havenman in hart en nieren. Hij werkt als planner maar heeft jarenlang op de kade gestaan. “Het werk is geweldig. Geen dag is hetzelfde. De grootste uitdaging is om zo snel en efficiënt mogelijk te werken. Gelukkig hebben we een team ervaren mensen. We weten wat ons te doen staat.”

Goed opgeleid en gecertificeerd

Het stuwadoorsbedrijf startte ruim vijftig jaar geleden in Hansweert. Hoewel de werkzaamheden voornamelijk worden verricht in de Vlissingse haven is de focus Zeeland-breed. “We hebben verschillende mensen in dienst: dekgasten, kraanmachinisten, heftruckchauffeurs en tallymedewerkers. Natuurlijk heeft iedereen een haven- en VCA-certificaat. Ook de hijsbewijzen zijn in orde.” De Vilder-Jansen rekent een groot aantal gerenommeerde bedrijven tot de klantenkring, zoals Supermaritime, CSC, Kloosterboer en Verbrugge. “We behandelen alle voorkomende stukgoed, zoals aardappelen, groente en fruit. Maar ook hout, papier, staal en aluminium. Natuurlijk zijn we voor alle opdrachtgevers 24/7 bereikbaar. Logisch, het werk in de haven kent geen kantoortijden.”

Stuwadoorsbedrijf De Vilder-Jansen
Ierlandweg 2 Nieuwdorp
T. 0118-468784
E. info@devilder-jansen.nl
I. www.devilder-jansen.nl

HDV Steigerbouw

Voor ieder steigerbouwproject
Werkvoorbereider Pim den Engelsman stuurt de uitvoering aan en bereidt de projecten voor. “We hebben direct contact met onze klanten. Daardoor kunnen we snel schakelen in de planning. De grote hoeveelheid steigermateriaal en onze eigen vrachtwagens maken het makkelijk om opdrachtgevers snel te bedienen.”

Complex
In de steigerbouw zijn constructies soms erg complex. Daarvoor is veel ervaring nodig. HDV doet de engineering van de steigers zelf, waardoor dit proces snel wordt doorlopen. “Onze monteurs hebben alle benodigde certificaten en jarenlange ervaring. Het steigermateriaal voldoet aan alle normen en is van hoogwaardige kwaliteit.”

“Oplossingsgericht, maatwerk en betrouwbaar.” Amasja Kruit, bedrijfsleider bij HDV is duidelijk over wat klanten kunnen verwachten van het steigerbouwbedrijf uit Middelburg. “Wij zijn altijd en overal inzetbaar en zien in elk project een uitdaging én een oplossing.”

HDV Steigerbouw is vooral actief in de driehoek Zeeland- Rotterdam-Breda. Naast de drukke bouwsector, is het bedrijf ook actief bij industriële en offshore projecten. Ook in de haven van Vlissingen kom je HDV Steigerbouw regelmatig tegen. “In de havens is het hollen of stilstaan. Daarom kunnen we snel en accuraat handelen zodra er een aanvraag komt voor steigers.”

HDV Steigerbouw B.V.
Herculesweg 41
4338 PL Middelburg
T. 0118-466550
E. info@hdvsteigerbouw.nl
I. www.hdvsteigerbouw.nl

DES Detach

Levert de juiste kracht
DES Detach richtte zich aanvankelijk op het verzorgen van de flexibele schil in de bouwsector. Nog steeds levert het bedrijf de beste timmerlieden en metselaars. Maar de reikwijdte is inmiddels veel ruimer. “We hebben horecamedewerkers, schoonmakers, administratieve krachten, hoveniers en havenpersoneel. Eigenlijk zijn we in iedere bedrijfstak actief. Onze kracht? Door de korte

lijnen en het directe contact kunnen we snel schakelen.”
We spreken commercieel manager Lennard Kerkhove. Hij benadrukt dat naast flexibiliteit en snelheid de focus ligt op kwaliteit. “Daarmee doel ik op de kwaliteit van de mensen die we leveren, maar ook op onze dienstverlening. Onze medewerkers bijvoorbeeld zijn ronduit tevreden. Dat is belangrijk, zo behoud je goede ervaren krachten. En onze opdrachtgevers, die weten dat één telefoontje voldoende is, om zeker te zijn van een goede match.”

DES Detach B.V.
Herculesweg 41
4338 PL Middelburg
T. 0118-480930
E. info@desdetach.nl
I. www.desdetach.nl

Tekst: Caroline Houmes
Fotografie: Ruden Riemens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.