He-le-maal uit Zeeland?!

Als Zeeuw heb je er ongetwijfeld wel eens mee te maken gehad. Een verbaasde uitroep of een fronsend gezicht dat je ‘all the way’ uit Zeeland bent gekomen. Precies. Alsof je met paard en wagen de afstand hebt moeten trotseren. En die verbazing blijft mij eigenlijk verbazen. In een tijd waarin tegenwoordig elke afstand overbrugbaar is, we net zo makkelijk ‘even’ naar het buitenland vliegen, blijft Zeeland toch stug écht het uiterste puntje van de wereld.

Maar blijkbaar werkt het zo. We zijn nu eenmaal niet het epicentrum van ons land, laat staan van de wereld. Een krimpregio. Een stukje land in zee, bevroren in de tijd. Een land waar je hoogstens op vakantie gaat.

Of beschikken we – op afstand – toch over meer dan men denkt? Als ondernemer waardeer ik onze vergelegen, stabiele en filevrije regio enorm. Onderdompelen in het Randstad geweld af en toe is heerlijk. Inspirerend! Maar wat is de ruimte en de rust met zon, zee en strand een mooie tegenhanger. Een omgeving waar zaken doen nog op vertrouwen, gunning en loyaliteit is gebaseerd. Waar inhoud en authenticiteit het nog wint van snelle en hippe strategieën. Ja, laat ons maar gewoon ‘underdog’ zijn.

Tekst: Jaap Walhout
Foto: Evert van Moort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.