Heb jij al een bedrijf genomineerd voor de Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award?

Jaarlijks reikt Zeeland Business de Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award uit. Ook dit jaar vindt deze uitreiking weer plaats, namelijk op dinsdag 22 oktober 2019. Zeeland Business vindt het belangrijk om een Zeeuws familiebedrijf in het zonnetje te zetten en is daarom samen met Baker Tilly (Netherlands) N.V., Zeeuwse Rabobanken en Adriaanse van der Weel Advocaten een samenwerking aangegaan.
Wil jij een bedrijf of misschien wel je eigen bedrijf nomineren voor de Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award? Nomineer het bedrijf hier!

Terugblik winnaar Familiebedrijf van het Jaar Award 2018

Vorig jaar waren er ruim 100 bedrijven genomineerd. Uit deze 100 bedrijven koos de selectiecommissie de volgende bedrijven gekozen als finalisten: Geuze Transport, ITN Groep en TMC Wonen.
Uiteindelijk heeft TMC Wonen op maandag 8 oktober 2018 de Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award in ontvangst mogen nemen.
Benieuwd hoe deze avond verliep? Bekijk onderstaande video.

Vooruitblik Familiebedrijf van het jaar 2019

Op dinsdag 22 oktober 2019 is het zover, dan wordt de Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award 2019 uitgereikt. De award was al 5 keer een succes. We hopen dat ook de 6e keer een geslaagde editie wordt, maar daar hebben we onder andere jouw hulp voor nodig!

Ben of ken jij een Zeeuws Familiebedrijf die in de spotlights gezet mag worden?
Nomineer het bedrijf onder het kopje “Nomineren een of je bedrijf voor ZFVHJ 2019”.

Programma

Het volledige programma volgt nog. De uitreiking zal beginnen omstreeks 19.30 uur en rond 21.00 uur overgaan in een netwerkborrel.

Datum en locatie

De Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award 2019 wordt uitgereikt op dinsdag 22 oktober.

Theater de Mythe Goes
Bleekveld 1
4461 DD Goes

Je kunt direct naast het theater parkeren in de Parkeergarage Centrum (Westwal), dagelijks geopend van 08.00 tot 22.00 uur. Uitrijden na sluitingstijd is mogelijk!

Partners


Baker Tilly (Netherlands) N.V.
Baker Tilly biedt oplossingen voor vragen die u als ondernemer bezighouden. Wij zijn méér dan een accountancy en belastingadvieskantoor. Wij bieden een breed palet aan diensten: van (wettelijke) controle jaarrekening tot btw-advies. Van arbeidsrecht tot begeleiding bij aankoop van een bedrijf. Van waardebepaling tot detachering. En van IT-advies tot bedrijfsstrategie. Wij focussen ons op de publieke sector, de zorg en de grotere mkb-bedrijven, waaronder familiebedrijven.

 

 Zeeuwse Rabobanken
De Rabobank is een bank voor én door klanten. Als coöperatie voelen we ons sterk met onze klanten en leden verbonden en staan we midden in de samenleving. Daarom zetten we ons dagelijks in om de klant én zijn omgeving te versterken. Om samen de wereld beter en leefbaarder te maken. Dat noemen we: Growing a better world together.

 

 

 


Adriaanse van der Weel Advocaten
Adriaanse van der Weel Advocaten is met zo’n 25 advocaten het grootste kantoor van Zeeland en met drie vestigingen een toonaangevend kantoor in Zuidwest-Nederland. Wij zijn niet alleen één van de grootste kantoren, maar ook één van de oudste: inmiddels bestaan we 114 jaar!

Vanuit een klantgerichte benadering leveren wij juridische diensten op een hoog niveau. Wij richten ons daarbij op klanten die prijs stellen op een goede en effectieve dienstverlening: wij zijn betrokken en toegankelijk.

Spelregels Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award

Verkiezingsprocedure
De procedure van de award verkiezing is als volgt:

  1. Bedrijven nomineren zichzelf of worden door een ander genomineerd. Dit kan van november 2018 t/m vrijdag 27 september 2019.
  2. Genomineerde bedrijven worden door de organisatie benaderd of zij deel willen nemen. Om mee te doen, dient het bedrijf achtergrondinformatie te verstrekken over het bedrijf waarmee zij zich kan profileren tegenover de andere deelnemers. Boekhoudkundige en financiële informatie is géén onderdeel van de gevraagde achtergrondinformatie. Toezegging van deelname en opgave van informatie kan tot vrijdag 4 oktober 2019.
  3. Een selectiecommissie bepaalt drie finalisten.
  4. Deze finalisten worden bekendgemaakt. De jury bezoekt de finalisten en verdeelt op basis van dit bezoek en de eerder verstrekte informatie haar punten. Ook worden de finalisten bezocht door een mediabedrijf ten behoeve van het maken van impressiefilmpjes. Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld per SMS hun stem uit te brengen.
  5. Na sluiting van de publieksstemmen worden de punten opgeteld. De jury verdeelt 200 punten en het totaal aantal publieksstemmen telt voor 100 punten.
  6. Tijdens de uitreiking op 22 oktober 2019 wordt de winnaar bekendgemaakt.

Definitie Familiebedrijf
De organisatie van de Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award hanteert de definitie voor de term ‘familiebedrijf’ van Nyenrode Business Universiteit:
Een bedrijf is een familiebedrijf als het aan minstens twee van de volgende drie criteria voldoet:
-meer dan 50% van de eigendom is in handen van één familie;
-één familie heeft beslissende invloed op de bedrijfsstrategie of op opvolgingsbeslissingen;
-een meerderheid of ten minste twee leden van de ondernemingsleiding zijn afkomstig uit één familie.

Indien het bedrijf minder dan tien jaar geleden is opgericht, dient in het bedrijf ten minste één familielid van de directeur werkzaam te zijn of eigendom te hebben.
(Bron: www.nyenrode.nl/faculteit-en-onderzoek/leerstoelen/familiebedrijven)

Samenstelling jury
Ieder jaar wordt er een jury van drie personen samengesteld die in staat is een betrouwbare mening te vormen en de winnaar voor tweederde deel te bepalen. Instanties, bedrijven, organisaties of individuen worden uitgesloten van deelname aan de jury op het moment dat zij aansluiten als partner of als sponsor van de verkiezing. Gebruikelijke gang van zaken is dat één persoon uit de directie van het winnende bedrijf voorzitter wordt van de jury bij de volgende editie.

Toelating tot verkiezing
Bedrijven worden toegelaten tot de awardverkiezing wanneer zij voldoen aan de volgende criteria:
Het bedrijf heeft haar hoofdvestiging in Zeeland;
Het bedrijf voldoet aan bovenstaande definitie ‘Familiebedrijf’;
Het bedrijf heeft de afgelopen twee jaar de award niet gewonnen;
Het bedrijf is geen finalist geweest bij de laatste editie. Indien het bedrijf langer dan één jaar geleden finalist was, is deelname wel mogelijk.

Overige bepalingen
De organisatie behoudt zich het recht voor om deze verkiezing op elk moment te beëindigen of de regels, prijzen, bepalingen of informatie te wijzigen, zonder voorafgaande kennisgeving.
Winnaar van de verkiezing 2019 mag zich tot 1 september 2020 zowel ‘Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar’ als ‘Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar 2019’ noemen. Wanneer men echter in het verleden de titel heeft behaald, mag men zich slechts ‘Zeeuws Familiebedrijf van het jaar (x)’ noemen; dus altijd inclusief de toevoeging welk jaar het betreft, maar niet meer ‘Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar’.
Iedere winnaar dient dergelijk gebruik te staken als de organisatie haar hiertoe sommeert. De organisatie kan de titel intrekken. Zij zal dit alleen doen als er iets wordt geconstateerd, waardoor van de organisatie niet langer verwacht kan worden dat de titel in stand blijft. Bijvoorbeeld wanneer een winnaar iets doet of nalaat wat hier aanleiding toe geeft.
Als blijkt dat een deelnemer spelregels overtreedt of er iets wordt geconstateerd waardoor van de organisatie niet langer verwacht kan worden dat de kandidatuur voor Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar in stand blijft, dan kan de organisatie het bedrijf te allen tijde diskwalificeren, zodat hij niet langer meedingt naar de titel.

Nomineren een of je bedrijf voor ZFVHJ 2019

Dit is jouw kans!
Wil jij een bedrijf of misschien wel je eigen bedrijf nomineren voor de Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award?
Twijfel niet en geef het bedrijf op… en wie weet wordt de Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award wel uitgereikt aan het door jou opgegeven bedrijf!

Geef het bedrijf hier op.

Aanmelden voor het event

Wil jij op dinsdag 22 oktober bij de uitreiking zijn? Dat kan!
Meld je hier aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.