Helft ondernemers Zeeland weet niks van strengere privacyregels

GOES – Vanaf 25 mei gelden strengere privacyregels, maar de helft van de Zeeuwse bedrijven weet niet dat ze binnenkort de persoonsgegevens van klanten nog beter moeten beschermen. Dat blijkt uit een onderzoek van kennis- en netwerkplatform Zuidwest Business.

Vanaf 25 mei 2018 moet iedere organisatie in Europa voldoen aan nieuwe strenge privacywetgeving. Die is vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De versterking van de privacyrechten betekent dat bedrijven en organisaties persoonsgegevens (nog) beter moeten beschermen. Wie de wet schendt, riskeert sancties van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Het Zeeuwse midden- en kleinbedrijf lijkt slechts deels voorbereid op de nieuwe wet. Zuidwest Business bevroeg rond de 50 bedrijven in Zeeland. De helft zei nog nooit van de wet te hebben gehoord. Dat zijn voor kleine bedrijven. Ondernemers die wel op de hoogte zijn, schakelen voor een extern bureau in om zich op strengere wetgeving voor te bereiden en persoonsgegevens met nog meer privacy te verwerken.

Zuidwest Business benaderde uitsluitend mkb-bedrijven. Grote ondernemingen beschikken over juristen die wel van de hoed en de rand weten. Om mkb-bedrijven op het goede spoor te zetten, houdt Zeeland Business samen met twee specialisten van VHIC en In-Practiz woensdag 24 januari in Goes een masterclass over privacywetgeving. Zowel de praktische als de juridische kant wordt belicht. Meld je aan via deze pagina.

Bron: PZC

https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/helft-ondernemers-zeeland-weet-niks-van-strengere-privacyregels~ab89cdb4/ 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.