Helix Learning – ColRegs voor de scheepvaart

Helix Learning is partner op opleidingsgebied voor particulieren, bedrijven, gemeenten, instellingen en re-integratiebedrijven. Het bedrijf is gespecialiseerd in opleidingen voor industrie, logistiek en zorgorganisaties. E-learning wordt ingezet als ondersteuning om klassikale trainingen innovatiever en interactiever te maken. Deze vorm van ‘blended learning’ maakt het mogelijk om altijd en overal te leren en te trainen.

Leven lang leren
“We helpen, faciliteren en ondersteunen mensen bij het leren”, vertelt directeur Roberto Akkermans. “We bieden leeroplossingen aan en zorgen ervoor dat technische en praktische voorwaarden onderdeel uitmaken van de oplossing. Wij zien leren als een proces dat nooit ophoudt. Mensen leren van elkaar, van hun eigen ervaringen en in formele leersituaties.”

E-learning voor de scheepvaart
Helix Learning ontwikkelde het e-learning programma ColRegs voor studenten en medewerkers van maritieme bedrijven. Deze online toepassing geeft toegang tot alle bepalingen ter voorkoming van aanvaringen op zee én meer dan 3000 oefenvragen en situaties over de regels. Het programma werd ontworpen in samenwerking met trainers en experts van de Nederlandse maritieme colleges, de Koninklijke Marine en de Nederlandse Kustwacht.

Safety first
Het e-learning programma is ook omgezet naar een internationale versie. “ColRegs kan wereldwijd worden gebruikt door (internationale) zeevaartscholen, rederijen, cruise-maatschappijen en maritieme uitzendbureaus.” Akkermans ziet nog veel werk in binnen- en buitenland. “Het programma is redelijk uniek voor deze sector, maar sluit mooi aan bij een bedrijfstak waar ‘safety first’ is.”

Helix Learning
Finlandweg 1 (Haven 1402)
4538 BL Terneuzen
I. www.helixlearning.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *