Het anderhalf meter kantoor

Sinds Corona zijn er heel veel dingen veranderd en het lijkt erop dat dit voorlopig nog even zo blijft. Ook met betrekking tot werk en de werkomgeving is dit een ingrijpende situatie. De kans bestaat dat dingen permanent zullen veranderen. Daarom is het goed alvast na te denken over concrete en toepasbare oplossingen voor het anderhalve meter kantoor.

In de afgelopen maanden zijn we gewend geraakt aan veel digitalisering. Vergaderingen gingen veel via Zoom of Skype en er werd veelal verplicht gewerkt vanaf thuis. Voor veel bedrijven is dit wel een eye opener geweest in de positieve zin. In veel gevallen lijden de prestaties er niet onder en maak je thuis vaak veel meer productieve uren. Hoewel het voor gezinnen met kinderen soms iets lastiger was om te organiseren.

 

Thuiswerkplekken en Corona
Thuiswerkplekken zijn sinds het begin van de Coronacrisis niet aan te slepen. Veel mensen hebben een gebrekkige thuiswerkplek of moeten noodgedwongen op een gewone eetkamerstoel achter de eettafel werken, wat weer geen ideale situatie is. Een goede bureaustoel en bureau tafel zijn eigenlijk onmisbaar om functioneel je werk te kunnen doen.

Ook kantooraccessoires als een laptopstandaard, ergonomische muis, toetsenbord en monitorarmen zijn populaire zoektermen tijdens de Coronaperiode.

Nu sinds 1 juni het gewone leven weer iets meer vorm krijgt gaan mensen het voordeel en het nu van werken op kantoor weer inzien. Het fysiek afspreken wordt weer als mogelijk ervaren. Daarnaast Is het goed om weer onder de mensen te zijn en gewoon weer met je collega’s te kunnen brainstormen.

Bij Albeka wachten een aantal zaken die toch wel blijvend veranderd zijn. Zo denken we dat thuiswerken voorlopig zal blijven, zij het wel gecombineerd met fysieke meetings op kantoor.  Werken in shifts zal misschien wel gewoon blijven in de aankomende tijd. Daarnaast zullen kantoren ingericht gaan worden naar een anderhalve meter situatie. Ook zal er zeker creatiever worden ingericht met Coronaproof in het achterhoofd.

Ideeën en tips Anderhalf meter kantoor
Voor het anderhalve meter kantoor zijn er inmiddels diverse oplossingen mogelijk. Zowel creatief als praktisch zijn er diverse oplossingen te bedenken. Voor elke ruimte binnen kantoor zijn er eenvoudig, zonder veel kosten, oplossingen te bedenken. Zo kun je proberen je kantoor te herstructureren, zodat minder mensen dicht bij elkaar zitten. Voor een vergaderruimte is dit vaak een prima oplossing. Zorg ook altijd voor een goede luchtventilatie, dit is van belang voor een gezonde Coronaproof werkomgeving.

Naast het herstructureren van het kantoor zou je ook kunnen denken aan scheidingswanden. Dit hoeven niet perse akoestische wanden te zijn, maar je kunt hiervoor ook prima bijvoorbeeld wanden van plexiglas gebruiken. Spoor je personeel ook aan tot het houden van de anderhalve meter, zolang dit wordt geadviseerd. Hier zie je op dit moment al leuke en creatieve manieren ontstaan om het kantoor Coronaproof te maken, zo zijn er vloerkleden met pijlen erin verwerkt, maar ook vloerkleden om je werkplek anderhalf meter af te bakenen. Leuke, creatieve ideeën dus om het kantoor toch een look met een knipoog te geven en het ook functioneel te laten zijn.

Sinds de Corona crisis zien we bij Albeka de vraag naar kleine werkplekken en Coronaproof werkplekken toenemen. Ook zien we een trend in online. Steeds meer B2B bedrijven gaan online oriënteren en bestellen. Voorlopig lijken we te moeten wennen aan deze nieuwe vorm van werken, maar met een beetje creativiteit kunnen we het werken op kantoor weer interessant maken ten opzichte van het thuiswerken.

Bron: Persbericht bij Sprout.nl
15-6-2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *