Hier komt innovatie in het bedrijfsleven samen

Dockwize is dé innovatiehub van Zeeland waar innovatie, groei en ondernemerschap centraal staat, van ideegeneratie bij studenten en startups tot groeioptimalisatie bij het mkb. Niet alleen de jonge bedrijven weten de mogelijkheden te benutten, ook het gevestigde Zeeuwse bedrijfsleven inclusief corporate bedrijven hebben hun weg inmiddels gevonden en werken gezamenlijk aan een innovatiever Zeeland. Wat is dan precies de meerwaarde voor bestaande bedrijven?

Dockwize als verbinder
Aan het woord is Michel Carol, initiatiefnemer en accountmanager bij Dockwize. “Wij zijn een netwerkorganisatie die ondernemers in Zeeland ondersteunt op het vlak van innovatie, groei en
ondernemerschap Naast onze dienstverlening met pijlers als innovatiefinanciering, onderzoek en onderwijs, innovatieprogramma’s en vergaderen huisvestingsfaciliteiten is onze kracht het inzetten van ons opgebouwde ecosysteem, een uitgebreid internationaal netwerk waarin vraagsturing centraal staat. Dit netwerk heeft toegevoegde waarde voor het gehele bedrijfsleven van klein tot groot en zowel binnen als buiten Zeeland, met concrete resultaten, zoals tientallen innovatiecontracten tussen grote bedrijven en mkb of startups.”

Dockwize zet in op de toegevoegde waarde en schaalbaarheid van innovaties van de verschillende doelgroepen. Jonge bedrijven hebben de nieuwste technieken, zijn flexibel en kunnen snel schakelen. Toch komen zij lastig in beeld bij de grote(re) bedrijven die op hun beurt niet gewend zijn met ze samen te werken.
“Wij vervullen hierin een belangrijke rol door in samenwerking met onze partners verbindingen te leggen en te zorgen dat de innovatieve bedrijven van morgen zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Zo willen wij Zeeland aantrekkelijk houden.
Partners krijgen via ons de kans zich te profileren, ontvangen de benodigde exposure en worden gelinkt aan het uitgebreide netwerk dat toegang biedt tot de allernieuwste innovaties. Een partnership bij Dockwize levert op die manier meerwaarde op voor het gehele bedrijfsleven!”

Innovatie houd je scherp!
DRV is aangesloten als partner van Dockwize en ondersteunt startups en studenten met het ondernemerschap. Rick Wiegmans, Belastingadviseur Manager bij DRV: “We zijn partner geworden omdat dit past bij onze visie en we graag jonge bedrijven willen ondersteunen in hun proces. We leerden Dockwize onder andere kennen via de wekelijkse netwerklunches. Toen we aanhaakten bij het partnerprogramma, zijn we gestart met het geven van colleges voor de Kickstart- en Acceleratorprogramma’s. Met onze kennis en kunde helpen we startups en jonge bedrijven op weg. Het betekent voor ons een tijdsinvestering waar we ook wat voor terugkrijgen.
We houden er nieuwe opdrachten aan over, maar de nieuwe inzichten die een jongere generatie altijd met zich meebrengt zijn nog veel interessanter! Het houdt ons scherp.”

Innovatie bij het notariskantoor
Op zoek naar maatwerk voor innovatie- en ondernemersvraagstukken? Binnen Dockwize is hier ruimte voor. Maar wat is dan precies innovatie?
En zijn de samenwerkingsverbanden tussen startups, studenten en de grootbedrijven alleen voor de technische sector geschikt? Het voorbeeld van Sauer & Oonk Adviseurs & Notarissen uit
Vlissingen laat zien dat dit niet het geval is. Notarissen Eric Sturkenboom en Cindy Roosenburg-Boer werken samen aan een digitaliseringsvraagstuk voor het notariskantoor.
“Onze samenwerking met Dockwize heeft langzaamaan vorm gekregen. We zijn gestart met het geven van een spreekuur en zijn al langer aangesloten bij de wekelijkse netwerklunches van Dockwize. Wij vinden het belangrijk om onze kennis te delen met de nieuwe generatie en te laten zien hoe mooi en innovatief het vak van notaris is,” leggen Eric en Cindy uit. Eric liep al langer rond met het idee om processen op het kantoor te digitaliseren. “Binnen onze branche wordt daar wel aan gewerkt, maar het komt nog niet echt van de grond.

Het is best ingewikkeld. We hebben bijvoorbeeld te maken met diverse financiële stromen, zoals het beheer van derdengelden en identificatie van personen die daar recht op hebben. Kunnen we dat wellicht ook op afstand doen, dan persoonlijk bij ons op kantoor? Het is zomaar een vraag waar wij mee zitten. Ik vind het heel interessant om dit soort ontwikkelingen op te pakken,” aldus Eric. Het mes snijdt voor het notariskantoor aan twee kanten. Cindy: “Wij steunen het concept van Dockwize en willen graag onze kennis overdragen, daarnaast is het voor ons een uitgelezen kans
om met toekomstige werknemers én klanten in contact te komen. Hierdoor kunnen we samen optrekken en innovatieve krachten bundelen.”

Dockwize
Edisonweg 41b
4382 NV Vlissingen

Redactie: Odile de Pooter
Fotografie: Linda Hemmes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *