Hoe ver ga je voor nieuwe werknemers?

Secundaire arbeidsvoorwaarden

De cijfers liegen er niet om: Zeeland komt tot 2022 zo’n 6.000 arbeidskrachten te kort. We zetten alles op alles om vacatures vervuld te krijgen door Zeeuwen én mensen van daarbuiten. Daarnaast hebben bedrijven ook steeds meer moeite met het vasthouden van personeel.
Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Berenschot, waarin ook staat dat werknemers waardering heel belangrijk vinden.

Niets is te gek
Er zijn bedrijven die alles uit de kast halen. Zachtere arbeidsvoorwaarden kunnen een belangrijke reden zijn voor medewerkers om te solliciteren én te blijven. Je ziet steeds vaker gratis maaltijden, kinderopvang op het werk en de meest extravagante bedrijfsuitjes. Vooral in de sectoren waar personeel steeds schaarser wordt, zoals in de IT-sector, kan het soms niet op. Een zoektocht naar Zeeuwse bedrijven met zulke arbeidsvoorwaarden, levert weinig buitensporigs op. Zijn we daarvoor misschien te nuchter? Er schijnt een bedrijf te zijn waar je in de middagpauze een dutje kunt doen. Chris van der Wel, de HR-man bij Yoursurprise in Zierikzee, moet er om lachen als hij ernaar gevraagd wordt.
De nieuwbouw van Yoursurprise heeft inderdaad straks een slaapplek, maar die is meer als een grap ontstaan. Chris herkent de ontwikkelingen op het gebied van arbeidsvoorwaarden overigens wel, maar ziet dat vooral iets anders heel belangrijk is.

Een grote familie
“Wij zijn een bedrijf waarin je als collega de kans krijgt om je ontwikkelen. En verder: wees gepassioneerd in wat je doet. We stimuleren om vooral veel te leren en ook fouten te maken, want dat hoort erbij. Niemand is belangrijker dan een ander, welke functie je ook hebt. En bij ons kent iedereen elkaar bij naam.” Een rondje over de werkvloer laat zien dat het werkt. Merel legt enthousiast uit welke verbeteringen zij bij het inpakproces voor elkaar gekregen heeft. Over de vraag waarom ze juist zo graag bij dit bedrijf werkt, moet ze niet lang nadenken: “Omdat we een grote familie zijn.”

Redactie: Odile de Pooter
Fotografie: Yoursurprise

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *