Hoe zit het nou met die cv?

Nu kantoorgebouwen van 100 m2 of meer al voor 2023 minimaal energielabel C moeten hebben, vragen veel ondernemers zich af wat ze moeten doen. Poppe Installatietechniek geeft advies.

Begin al eens bij het controleren van je energielabel. Dat kun je eenvoudig zelf met de energiebesparingsverkenner op www.rvo.nl. Of vraag ons even om langs te komen. De eerste stap is vaak goede isolatie. Pas als dat in orde is, komt de verwarmingsinstallatie. Dat moet niet persé een warmtepomp zijn. Sterker nog, dat kan zelfs niet in ieder gebouw. Een cv-ketel is ook nog steeds mogelijk. De geleidelijke uitfasering hiervan start niet eerder dan 2024, dus hij kan waarschijnlijk nog minstens tien jaar mee.

We adviseren wat voor jouw pand de beste optie is. Daarbij houden we ook rekening met mogelijk toekomstige alternatieven, zoals waterstof. Maar er is nog iets: het verwachte verduurzamingsplan van jouw gemeente (voor 2021): is er een mogelijkheid dat er een warmtenet aangelegd wordt in jouw omgeving, waardoor een cv-ketel overbodig wordt? Dit nemen we mee in ons advies.

Hoe het in jouw geval zit? Nodig ons eens uit. We adviseren je graag!

 

Poppe Installatietechniek
Hulsterweg 75C
4587 LG Kloosterzande

www.poppeinstallatietechniek.nl
info@poppeinstallatietechniek.nl
0114 – 681243

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.