Hosted Voice bellen: Bellen zonder zorgen

Op het gebied van telefonie gaat er de komende tijd veel veranderen. Telefonie is nu nog vrij traditioneel ingeregeld. Zo’n 70% van de verbindingen gaat via ISDN. De komst van internet biedt echter nieuwe mogelijkheden. Zoals Hosted Voice bellen. Wat is het en wat zijn de voordelen?

Voor Hosted Voice bellen heeft u geen eigen telefooncentrale meer nodig, maar belt u in de cloud, ofwel via internet. De aanbieder waar u Hosted Voice afneemt, maakt een verbinding tussen uw toestellen en hun eigen IP centrale. Door in te loggen op die IP centrale kunt u bellen en gebeld worden. Alle bedrijven maken gebruik van dezelfde IP centrale en profiteren daarmee van onderling gratis bellen.

Besparing
Jan Willem Bol, directeur van Addict in Yerseke, ziet veel voordelen in Hosted Voice bellen. “Om te beginnen kan er in het MKB nog heel veel bespaard worden op telefoniekosten. Door gebruik te maken van Hosted Voice bellen bespaart u 30 tot 80 procent op beltikken. U betaalt een vast bedrag per maand per werkplek. Er kunnen meerdere vestigingen aan elkaar gekoppeld worden. Daarnaast zijn medewerkers overal bereikbaar, ongeacht de werkplek.

Optimale randvoorwaarden
Het is tevens schaalbaar, dus wanneer er meer toestellen nodig zijn, kan de capaciteit gemakkelijk uitgebreid worden. Alle mogelijke nieuwe functionaliteiten komen beschikbaar zonder dat er geïnvesteerd hoeft te worden in dure lokale apparatuur. Ten slotte zijn de verbindingen veilig en betrouwbaar, met een hoge beschikbaarheid.”
Bol benadrukt dat het wel belangrijk is dat de randvoorwaarden optimaal zijn. Het is van belang dat de juiste apparatuur op de juiste plek geïnstalleerd wordt. “Anders heb je een prutoplossing om het zo te zeggen. Een aantal jaar geleden hoorde ik vaak dat mensen slechte ervaringen hadden met VoIP verbindingen. Dit soort verbindingen moet altijd voorrang hebben. Als een document in een e-mail een milliseconde te laat is merken we daar niets van, maar bij een lijn met spraak krijg je direct haperingen.” Als u wel eens Skype gebruikt, merkt u waarschijnlijk dat de verbinding niet altijd optimaal is. Skype op internet gaat via ongecontroleerde netwerken. Een goede Hosted Voice oplossing gaat niet via het publieke internet, waardoor er een optimale controle op de kwaliteit van de verbinding is.

End-to-end oplossing
Jan Willem Bol vindt dat je als klant altijd een end-to-end oplossing moet eisen. “Dus dat alles op één punt geregeld wordt en de totaalverantwoordelijkheid over de keten, van de meterkast van de klant tot in het datacenter, bij een en dezelfde partij ligt. Dat is wel zo overzichtelijk.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.