Hou je van koken en van Zeeland?

Hou je van leuke dingen? Hou je van Zeeland? En hou je van lekker eten? Dan hebben we goed nieuws, want deze drie dingen komen samen in het Leuk Zeeuws Kookboek dat gisteren werd gepresenteerd in Strandpaviljoen de Oase in Domburg.

ZEELAND – Het Leuk Zeeuws Kookboek is gemaakt naar een idee van Franca de Winter. Als eigenaresse van Leuk Zeeuws, een bedrijf dat leuke Zeeuwse lifestyle producten verkoopt, miste Franca naast alle keukenspulletjes een kookboek met een Zeeuws tintje. Ze wilde echt iets bijzonders op de markt brengen. Geen doorsnee kookboek met recepten van Zeeuwse mosselen en bolussen, maar echt iets unieks. “Ik wilde niet alleen lekkere recepten verzamelen in een boek, maar ook prominente Zeeuwen in beeld brengen, want we zijn naast het eten, landschap en klimaat natuurlijk ook trots op de Zeeuwen zelf”, vertelt ze enthousiast.
Ze benaderde een aantal Zeeuwse bedrijven die succesvol zijn en iets unieks leveren. Met andere woorden: bedrijven waar we trots op mogen zijn. Vervolgens ging ze nadenken over Zeeuwen die iets speciaals doen. “Sommigen van hen zijn al bekend, anderen wellicht wat minder, maar niet minder succesvol in hun vakgebied. Des te leuker om ook deze Zeeuwse professionals te leren kennen.” Er volgden gerenommeerde restaurants en scholen die studenten opleiden tot volwaardige koks. Kortom, er werd een kleurrijk pallet aan Zeeuwen verzameld. Al die mensen vertellen iets over zichzelf en over hun band met Zeeland. Dat zorgt voor leuke en vaak ook herkenbare verhalen in het boek.
Vervolgens presenteert elke Zeeuw of elk bedrijf zijn of haar favoriete recept. Scarlett Kwekkeboom-Janse verzorgde geheel belangeloos een deel van de fotografie.

Het resultaat is een heerlijk boek met prachtige afbeeldingen van gerechten waarvan je gaat watertanden en mooie foto’s van de verschillende Zeeuwen die hebben meegewerkt aan dit boek. Een boek dat je wilt hebben en een boek dat ontzettend leuk is om cadeau te geven.

Als je dit boek koopt haal je niet alleen iets leuks in huis, maar steun je ook nog eens het goede doel, want uit de opbrengst van dit boek wordt een donatie gedaan aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur Zeeland. Dit fonds betaalt de contributie of lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor sportieve of creatieve activiteiten. Dit was het idee van Scarlette Kwekkeboom-Janse, zij verzorgde de fotografie voor dit boek en zet zich al jaren in voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur Zeeland.

Fotografie: Margee Schroevers
Redactie: Rachel van Westen

 

Bron: de-bevelander.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"e319d2654b","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"28466","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */