Hulp bij het ontbrekende personele puzzelstukje

De aantrekkende economie biedt nieuwe mogelijkheden. De kunst is om die te herkennen en zo het verschil te maken. Het thema ‘Maak het verschil’ van de Zeeuwse netwerkbeurs Contacta sloot naadloos aan bij de missie van Aan de slag in Zeeland.

Op allerlei bijeenkomsten kom ik geregeld in gesprek met Zeeuwse werkgevers. Die geven daarbij de laatste tijd vaak aan knelpunten te ervaren bij de werving en selectie van medewerkers. Om die reden was Aan de slag in Zeeland ook dit jaar weer present op de Contacta in Goes. Daar werd aan werkgevers direct de helpende hand geboden.

Bij het leggen van een puzzel kregen ze hulp van een van onze adviseurs, die met adequate kennis van de branche de werkgevers op het spoor van een duurzame match kon zetten. Zeker bij het vinden van het ontbrekende puzzelstukje kan deskundige hulp als geroepen komen!

Met 23 werkgevers is een vervolgafspraak gepland om ze in contact te brengen met prima kandidaten die de wind (nog) niet mee hebben. Om uiteenlopende redenen hebben zij een afstand tot de arbeidsmarkt opgelopen, maar zij kunnen en willen wel degelijk aan de slag. Extra gemotiveerd als zij zijn, kunnen ze veel voor een bedrijf betekenen. En tegelijk voor meer diversiteit zorgen en sociaal ondernemen vorm geven.

Hoort u niet bij die 23 werkgevers en zoekt u geschikt personeel, dan kan Aan de slag in Zeeland ook u helpen. Onder die naam werken UWV en de drie Werk(gevers) servicepunten namelijk nauw samen om het Zeeuwse bedrijfsleven optimaal en kosteloos van dienst te zijn.

Kijk op www.aandeslaginzeeland.nl om te zien wat deze organisaties heel praktisch voor u kunnen betekenen, maar ook om te bekijken welke subsidies en regelingen de (rijks)overheid voor u in petto heeft.

 

André van der Reest
Wethouder gemeente Goes
Voorzitter Zeeuwse Werkkamer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *