Hulp voor ondernemers tijdens coronacrisis

‘Hoe ga ik dit als bedrijf overleven?’, ‘Hoe lang gaat dit duren?’, de vragen stroomden binnen bij de Zeeuwse Rabobanken, de dag na de eerste persconferentie. “We hadden niet meteen alle antwoorden, maar gelukkig veranderde dat snel”, blikt accountmanager Anne Dekker terug.

Rabobank Nederland stelde direct een taskforce op. “Zij brachten ons meteen op de hoogte van de overheidsontwikkelingen en de bancaire mogelijkheden om bedrijven te helpen. Daarmee konden en kunnen we veel ondernemers helpen. Een enkeling helaas ook niet, bijvoorbeeld bedrijven die al een periode financieel niet gezond waren. Dat vind ik soms best heftig en neem ik wel eens mee naar huis. Maar gelukkig lukt het bij het merendeel wel en dat is supermooi!”

Anne denkt dat de coöperatieve Rabobank in deze crisis veel kan betekenen. “Nu kunnen we echt onze toegevoegde waarde laten zien. Naast de ondernemers staan, met oplossingen én als sparringpartner. Mede dankzij de input van onze sectorspecialisten kunnen we waardevolle ideeën aandragen en kansen tonen. Deze crisis overleven zal voor sommigen een uitdaging blijven, maar samen zetten we alles in werk om hierin te slagen.”

Rabobank
Herengracht 1
4531 GM Terneuzen

Redactie: Kim de Booij
Fotografie: Jan de Carpentier
Bron: Zeeland Business magazine 2 2020 – 29/7/2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *