Hydrauvision introduceert volledig elektrische powerpack

Hydrauvision heeft een nieuwe, volledig elektrische powerpack aan de vloot toegevoegd.  De HydrauPack  1500E is een compacte, elektrisch aangedreven hydraulische powerpack met een kleine footprint  in vergelijking tot het geïnstalleerde vermogen.

De nieuwe 1500 kW powerpack bevat zes pomp-motorcombinaties. Dat betekent dat het hydraulisch vermogen automatisch wordt aangepast aan het benodigde debiet door het in- of uitschakelen van de motoren. Zo kan het energieverbruik worden geminimaliseerd. De zes units zijn verdeeld in twee systemen van drie pompen  met één hydraulische tank, waarbij elk systeem is uitgerust met eigen koelers en aansluitingen. Het totale vermogen kan worden gecombineerd, of de unit kan worden gebruikt als twee afzonderlijke systemen, waarbij de tweede set pompen te gebruiken is als back-up of een  redundante unit.

De HydrauPack 1500E, die de grootte heeft van een standaard 20 voet container, is volledig elektrisch en wordt aangedreven door de stroomvoorziening  van bv. het schip. Dit betekent dat er geen brandstoftanks nodig zijn, geen uitlaatgassen aan dek  en minder omgevingslawaai. Dit biedt klanten een betere en schonere oplossing voor toekomstige projecten en speelt in op de toenemende vraag naar hydraulisch vermogen. Verder heeft de unit een grote koelcapaciteit  – bijna de helft van het maximale vermogen –  voor gebruik in de warmste klimaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.