HZ en ZB tekenen samenwerkings- overeenkomst

samenwerkingsverbandOp maandag 25 januari vindt de kick-off van het officiële samenwerkingsverband tussen HZ en ZB plaats. Adri de Buck, voorzitter van College van Bestuur HZ, en Perry Moree, directeur van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, luiden de samenwerking gezamenlijk in. Door deze samenwerking kunnen het onderwijs en organisaties uit de praktijk gezamenlijk werken aan maatschappelijke thema’s.

Vanaf deze dag gaan honderd HZ-studenten, Communicatie en HBO-ICT onderzoek doen. Een wisselende groep van tien ICT-studenten doet dat op locatie bij ZB in Middelburg. De ICT-studenten gaan een tool analyseren en ontwerpen die het mogelijk maakt om informatie beter te structureren en digitaal te raadplegen. In aanvulling daarop gaan studenten Communicatie dieper in op hoe die informatie beleefd zal gaan worden in de tool van studenten HBO-ICT. Hoe ziet het er bijvoorbeeld uit als je straks in het klaslokaal de informatie in 3D raadpleegt, zodat je er omheen en doorheen kunt lopen?

Deze ontwikkeling past heel goed in het nieuwe concept van ZB om kennis op een gemakkelijke manier voor veel mensen beschikbaar te maken. Het is een borging van de huidige samenwerking tussen informatiespecialisten en onderzoekers van ZB en studenten van HZ op het gebied van maatschappelijke vraagstukken en de ontsluiting van kennis en informatie op innovatieve wijze. ZB biedt studenten heel graag een goede plek in een concrete werkomgeving en zet de deur wijd open voor dit soort initiatieven. Concrete projecten zijn ‘Overleven met kanker’ en Zeeuwse maritiem historische brieven ‘Zee(uw)post’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *