HZ opnieuw in top-3 van Nederland

HZUit de beoordeling van de Keuzegids Hbo 2016 blijkt dat de HZ op de derde plaats van beste, middelgrote hogescholen van Nederland staat. Elf van de 24 HZ-opleidingen hebben een top-3 notering gekregen. Hiermee staat de HZ voor het zesde jaar op rij in de top-3 van Nederland.

Elf opleidingen in top-3
Dit jaar mogen drie opleidingen zich de beste van Nederland noemen: Social Work, Pedagogiek en International Business and Languages. Naast deze drie opleidingen, staan nog eens acht opleidingen in de top-3: Bedrijfseconomie, Verpleegkunde, Sport- & Bewegingseducatie, Chemie, Engineering, Technische Bedrijfskunde/International Maintenance Management, Logistics Engineering en Maritiem Officier. Opleidingen die 76 of meer punten halen, mogen zich van de Keuzegids bovendien een ‘topopleiding’ noemen. Social Work, Chemie en Technische Bedrijfskunde/International Maintenance Management verdienen dit kwaliteitskenmerk. Uit de cijfers van de Keuzegids blijkt dat de kwaliteit in het gehele hbo omhoog is gegaan. De HZ is dan ook tevreden met de behaalde resultaten en de continuïteit van de kwaliteit van het onderwijs.

Hoogste responspercentage
De resultaten uit de Keuzegids worden onder andere gebaseerd op studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête 2015. De betrokkenheid onder HZ-studenten bij hun opleiding blijkt hoog. Dit jaar vulde maar liefst 52,9 % van de studenten de enquête in, waarmee de HZ landelijk het hoogste responspercentage behaalde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *