HZ opnieuw in top van hogescholen in Nederland

hzUit de beoordeling van de Keuzegids Hbo 2017 blijkt dat de HZ op de derde plaats van beste, middelgrote hogescholen van Nederland staat. Tien van de 21 beoordeelde HZ-opleidingen hebben een top-3 notering gekregen. Hiermee staat de HZ voor het zevende jaar op rij in de top-3 van Nederland.

Tien opleidingen in top-3
Dit jaar mogen vijf opleidingen zich de beste van Nederland noemen: Social Work, Engineering, Pedagogiek, Bedrijfseconomie en International Business & Languages. Naast deze opleidingen worden ook de opleidingen Leraar Basisonderwijs, Logistics Engineering, Maritiem Officier, Verpleegkunde (HBO-V) en Watermanagement hoog gewaardeerd. Opleidingen die 76 of meer punten halen, mogen zich van de Keuzegids bovendien een ‘topopleiding’ noemen. Social Work verdient dit kwaliteitskenmerk. Hiermee staat de opleiding Social Work voor het derde jaar op rij op de eerste plaats van Nederland. De HZ is dan ook tevreden met de behaalde resultaten en de continuïteit van de hoge kwaliteit van het onderwijs.

Eervolle derde plaats
De Keuzegids zegt dit over de HZ: “Een breed studieaanbod vind je in Zeeland bij de HZ. Je kan er bijna alles studeren, in opleidingen met vaak maar één of twee klasjes per jaar. De faciliteiten zijn goed en het contact met studenten ook. Ook het studiesucces is bovengemiddeld. De kwaliteit verschilt wel per opleiding.” De Keuzegids noemt specifiek Social Work, Verpleegkunde (HBO-V) en Leraar Basisonderwijs als goede opleidingen.

 

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Dhr. J.L. (John) Dane, lid College van Bestuur, via 0118-489315 (bestuurssecretariaat).
Keuzegids
De Keuzegids HBO 2017 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). Alle informatie is ook te vinden op www.keuzegids.org.

Elsevier en Keuzegids
De Keuzegids hanteert een bredere set criteria. De Keuzegids baseert zijn ranglijsten niet louter op studentenoordelen en/of hooglerarenmeningen. Bij de Keuzegids bepalen studentenoordelen 60% van de scores per opleiding. Er worden ook cijfers over studiesucces en contacturen gebruikt, plus de oordelen van deskundigen in het kader van de accreditatie van opleidingen. Elsevier gaat uit van een cruciale vraag uit de NSE: “Geef aan hoe tevreden je bent over je opleiding in het algemeen”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *