HZ-studenten schrijven op 7 april eigen bedrijf in bij KvK Zuid-West Nederland

Op maandag 7 april schrijven elf ambitieuze HZ-studenten hun eigen bedrijf in bij de Kamer van Koophandel Zuid-West Nederland. De jonge ondernemers zijn in februari gestart met de HZ-minor Ondernemerschap. In samenwerking met een groot aantal bedrijven en organisaties uit Zeeland krijgen de studenten tijdens de minor de kans om hun bedrijfsidee te realiseren en onder begeleiding van experts hun eigen onderneming een vliegende start te geven. De inschrijvingen vinden om 10.00 uur plaats in Middelburg.
 
Businessplan
Een belangrijk onderdeel van de minor Ondernemerschap bestaat uit het opstellen en uitvoeren van een strategisch businessplan. In dit onderdeel starten (of continueren) studenten hun eigen onderneming. Vrijdag 4 april worden de plannen opgeleverd, met het inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Aanstaande maandag start de uitvoering van de businessplannen. Een van de gedreven studenten is Alexander Bol van de opleiding Engineering. Vol passie ontwerpt hij authentieke messen. Met zijn bedrijf Emergo Designs wil hij een exclusief handgemaakt Oestermes ontwikkelen en op de markt brengen. Bekijk voor een overzicht van de andere ondernemers de bijlage.

Kennisvalorisatie
De minor -een programma van een half jaar- is als één van de onderdelen van de leerlijn ondernemerschap van de HZ van groot belang voor de valorisatietaak die hogescholen hebben. Derdejaars studenten worden uitgedaagd om zich kennis en vaardigheden eigen te maken die van belang zijn voor een (zelfstandig) ondernemer. Essentiële onderdelen van de minor zijn het maken van diverse (markt)analyses, het spotten en benutten van commerciële kansen (in de Zeeuwse context), het geven van pitches, het ontwikkelen en schrijven van een strategisch businessplan, het opbouwen van een zakelijk netwerk en het volgen van masterclasses als Klantgericht ondernemen en Maatschappelijk ondernemen. Onder meer Accon AVM, Bryght, Sauer & Oonk, Widea en Zuid-West Samen hebben een bijdrage geleverd aan de onderwijsinvulling.

Meerwaarde
De huidige maatschappij en arbeidsmarkt vraagt zelfstandige, ondernemende en initiatiefrijke studenten die klaar zijn voor een dynamische en globaliserende samenleving. De minor biedt studenten praktijkgericht onderwijs waarmee zij hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen en goed voorbereid worden op de beroepspraktijk. Het onderwijsprogramma is ontwikkeld door HZ-docenten, lectoren, studenten en de Smart Services Boulevard in samenwerking met partners als DOK41 en ondernemers. De ontwikkeling van de minor is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Rabobank en met ondersteuning van Provincie Zeeland.

Belle Company
Afgelopen zomer is de Student Company doorgestart als een V.O.F. Mede-eigenaar Peter Keim volgt de minor Ondernemerschap om Belle Company nog groter te maken. Het bedrijf speelt vooral in op de authentieke cultuur van Zeeland en de grote hoeveelheid toeristen die Zeeland jaarlijks trekt.
 
Boost Ontwerpbureau
Ontwerpbureau BOOST ondersteunt in alle facetten van het ontwerpproces. Ingenieursbureaus of bedrijven in de machinebouw of technische productontwikkeling die creatieve input kunnen gebruiken, kunnen terecht bij Arnoud Beelen. De eerste twee opdrachtgevers hebben zich al gemeld.
 
Emergo Designs
De student Engineering ontwerpt en maakt oestermessen. Hij biedt de mogelijkheid om samen met de klant het perfecte mes te ontwerpen. Ook gaat hij zich richten op 3D-printing van producten.

Soccerskills4Kids!
Soccerskills4Kids! organiseert voetbalcursussen voor jonge kinderen. De cursussen zijn gericht op het verbeteren van de individuele voetbal- en motorische vaardigheden. Ibrahim el Uarichi is van mening dat jonge voetballers sneller leren en dat het effectiever is om te focussen op de eigen techniek. In de zomervakantie ligt het voetbal stil, terwijl het dan juist goed voetbalweer is. Daar speelt de onderneming op in, want ze bieden de cursussen ook in de zomervakantie aan.

Maas & Dekker
Maas & Dekker bv. is vernoemd naar de studenten Jelte Maas en Michael Dekker. Zij hebben een innovatieve oplossing ontwikkeld voor grindnesten in de bouw: grind hoopt zich teveel op in één plek, waardoor de hechting tussen het cement en grind verzwakt. De nesten zijn de zwakke plekken in het beton. Dit geeft een grote kans op vochtproblemen en lekkages. Maas & Dekker bv. heeft een systeem ontwikkeld dat het ontstaan van deze grindnesten voorkomt en zodoende voor een grote kosten- en tijdsbesparing zorgt.

Sponsorplek.nl
In de huidige economie hebben sportverenigingen veel moeite om hun sponsors te behouden, laat staan te werven. Dat ondervindt Joren Gillessen zelf in zijn eigen sportvereniging.  Sponsorplek.nl is een platform waar sportverenigingen en sponsors elkaar kunnen ontmoeten. Sponsorplek.nl maakt het inzichtelijk voor sponsors wat hun sponsorinvestering oplevert, zodat een duurzame relatie met de sportvereniging mogelijk wordt.

Subliem Events
‘Subliem Events. Tot in de puntjes.’ Aldus Jonathan de Voogd. Jonathan start zijn eigen evenementenbureau. In de christelijke gemeenschap en op zijn stage organiseerde hij al regelmatig evenementen en dat beviel hem goed. Subliem Events heeft oog voor álle details, zodat een evenement succesvol georganiseerd kan worden.

Zeeuwsch Dopje
Zeeuwsch Dopje is een bierbrouwerij gefocust op de Zeeuwse markt. Een echt Zeeuws biertje gemaakt in Zeeland. Niek Francke, Kevin Thilleman en Jos Migalski maken van hun hobby hun werk en gaan deze zomer de Zeeuwse biermarkt veroveren.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.