In 2016 nog interessante subsidiemogelijkheden op zonnepanelen

DJI_0003Door stijgende energieprijzen, gunstige fiscale maatregelen en sterk gedaalde kosten, biedt zonne-energie een goede investering voor alle ondernemers. Naast het reduceren van de energiekosten is het toepassen van zonnepanelen tevens een duurzame investering en goed voor het imago van uw onderneming. We zetten het financiële rendement op zonnepanelen in verschillende situaties, waarbij er onderscheidt wordt gemaakt tussen klein- en grootzakelijke aansluitingen, voor u op een rijtje.

Kleinzakelijke aansluitingen

Bij aansluiting kleiner of gelijk aan 3×80 Ampère is het in veel gevallen interessant om zakelijk te investeren in zonnepanelen. Daarnaast wordt investeren in zonnepanelen extra interessant wanneer er sprake is van een gebruik van 20.000 kWh per jaar of meer. In 2016 is het voor deze installaties namelijk weer mogelijk om Energie Investerings Aftrek (EIA) aan te vragen.

Zonnepanelen zijn een zeer interessante investering, echter de exacte financiële resultaten zijn afhankelijk van een aantal uitgangspunten. Hieronder vindt u enkele voorbeeld-rendementen voor investeren in zonnepanelen bij een kleinzakelijke aansluiting:

Onderneming als eenmanszaak, V.O.F. of maatschap op basis van 42% inkomstenbelasting met een elektraverbruik van 30.000 kWh welke volledig afgedekt wordt met zonnepanelen.

Bruto investering €31.000,-
Netto investering na fiscale voordelen €9.000,-
Jaarlijkse energiebesparing €3.500,-
Terugverdientijd 2,6 jaar

 

Onderneming  als B.V. op basis van 20% vennootschapsbelasting met een elektraverbruik van 60.000 kWh welke volledig afgedekt wordt met zonnepanelen.

Bruto investering €57.000,-
Netto investering na fiscale voordelen €39.000,-
Jaarlijkse energiebesparing €6.250,-
Terugverdientijd 6,2 jaar

 

Grootzakelijke aansluitingen_1070119

Voor grotere aansluitingen boven de 3x 80 Ampère is het in 2016 mogelijk om gebruik te maken van de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Met deze regeling ontvangt u voor een periode van maar liefst 15 jaar ontvangt u per opgewekte kWh een vergoeding bovenop de standaard stroomprijs. De totale vergoeding per kWh bedraagt in 2016 tussen de € 0,09 en € 0,14 en zorgt hiermee voor terugverdientijden tussen de 5 en 8 jaar afhankelijk van de situatie.

Hieronder vindt u een rekenvoorbeeld voor investeren in zonnepanelen met de SDE+ regeling:

Systeemgrootte en investering

Te installeren aantal panelen 400 stuks
Jaaropbrengst 95.000 kWh
Bruto investering voor fiscale voordelen €90.000,-
Netto investering na fiscale voordelen €67.500,-

Subsidie en financieel rendement

Vergoeding per kWh op basis van SDE+ €0,11
Jaarlijkse opbrengst €10.450,-
Terugverdientijd 6,5 jaar

Dit rekenmodel is gebaseerd op een investering vanuit een BV en een systeem op basis van een standaard schuin- of platdak. Vermelde prijzen zijn inclusief montage en exclusief BTW.

 

DJI_0006Hoe werkt het?

Stap 1: Inventarisatie

Door middel van een inventarisatie zullen wij uw situatie beoordelen en de investering en financiële rendementen aan u voorleggen. Op basis hiervan kunt u een weloverwogen beslissingen nemen.

Stap 2: Subsidieaanvraag

Vervolgens zullen wij de volledige subsidieaanvraag verzorgen, u hoeft slechts een machtigingsformulier te ondertekenen waarna wij de volledige administratie uit handen nemen. Binnen 3 maanden ontvangt u een definitief bericht waarna vervolg-stappen kunnen worden ondernomen.

Stap 3: Realisatie en afhandeling subsidie

Na toekenning van de subsidie kan het systeem worden gerealiseerd op basis van de door ons te vervaardigen werktekeningen. Daarnaast worden alle benodigde zaken in orde gemaakt om te voldoen aan de voor de subsidie benodigde vereisten.

Stap 4: Beheer en onderhoud

Na realisatie is het van groot belang dat het systeem optimaal blijft functioneren. Wij stellen uw systeem in zodat er bij problemen automatisch een melding per e-mail volgt. Zo kunnen we zorgdragen voor een optimaal rendement. Daarnaast bieden we aanvullende diensten zoals reiniging en periodiek onderhoud en inspectie.

Uw situatie laten beoordelen? Maak gerust geheel vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs.

 

SAMAN GROEP

Julianastraat 40

4301 NC Zierikzee

0111 412 647

info@samangroep.nl

www.samangroep.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *