In Terneuzen gonst het van de activiteiten

De energie die momenteel door Terneuzen gaat, is uniek. De stad aan de Schelde is volop in beweging. Op tal van plaatsen wordt gewerkt aan (infrastructurele) ontwikkelingen. Een rondgang door de stad bewijst dat hier kansen liggen voor bestaande ondernemers en nieuwkomers: Kennedy Retailpark, Veerhaven, Nieuwe Sluis, Terneuzen-Zuid, Maintenance Valuepark (MVP) en de verbreding van de Tractaatweg (N62). Daarnaast is er door de fusie van het Gentse en Zeeuwse havenbedrijf een haven van mondiaal niveau ontstaan.

Het Kennedy Retailpark is recent geopend. Eens te meer wordt duidelijk dat Terneuzen meer en meer hét koopcentrum van Zeeuws-Vlaanderen is. Om bezoekers meer te bieden dan een aantrekkelijk centrum alleen, staat de inrichting voor het gebied Boulevard- Veerhaven- Sluizencomplex vol in de aandacht. Nergens is de band van de stad met het water zo goed voelbaar als hier.

Technische dienstverleners
Op het nieuwe Maintenance Valuepark (MVP) bouwt Dow Benelux het nieuwe hoofdkantoor. Dit onderkomen wordt de blikvanger van het park. Met de ligging aan de Westerschelde, tussen de belangrijke havens van Rotterdam en Antwerpen, heeft het MVP de ambitie om -door samenwerking gericht op innovatie, opleiding en kennisdeling- te groeien tot dé locatie voor onderhoud op wereldklasse niveau in de procesindustrie. Hierdoor is het een geweldige uitvalsbasis voor grote industriële bedrijven met klanten in de regio Zuid- West Nederland en Noord-België.

Optimale infrastructuur
Parallel aan al deze ontwikkelingen lopen forse investeringen in de infrastructuur. De bouw van de Nieuwe Sluis zorgt er voor dat dé toegangspoort naar de havens van Terneuzen en Gent wordt vergroot. Hierdoor is een nog betere toegang en vlottere doorstroming voor scheepvaartverbinding tussen Nederland, België en Frankrijk gegarandeerd. De verbreding van de Tractaatweg – en Sloeweg – verbetert de bereikbaarheid over de weg. De filevrije route Rotterdam-Parijs via Terneuzen zal een prima alternatief bieden voor een route via Antwerpen waar het verkeer steeds vaker vastloopt. Het bedrijventerrein Terneuzen-Zuid biedt door deze gunstig ligging en optimale verbinding richting België, de Zeeuwse eilanden, aan Brabant en de Randstad een betaalbare locatie voor (inter)regionale bedrijven. De belangstelling voor deze terreinen is dan ook groot.

Tekst: Caroline Houmes
Foto: Jan de Carpentier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *