In Zeeland zijn er sinds begin dit jaar 2.758 mensen een eigen bedrijf gestart.

Uit de cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat de Nederlandse ondernemersmarkt in de eerste negen maanden van 2019 voorzien is van 102.394 fulltime zzp’ers en 36.503 parttime zzp’ers. Dit is zo’n 24% meer ten opzichte van de eerst drie kwartalen van vorig jaar. In Zeeland zijn er sinds begin dit jaar 2.758 mensen een eigen bedrijf gestart. Een stijging van maar liefst 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral de bouw, zorg en horeca zijn het meest in trek.

Ondernemersdag Walcheren (3 december)
Om het bestaansrecht van deze ondernemers te bevorderen, organiseert Zeeland Business, gevestigd in Goes, jaarlijks verschillende ondernemersdagen. Dinsdag 3 december staat Ondernemersdag Walcheren geprogrammeerd in Vlissingen, in samenwerking met Rabobank en Interpolis.
Dockwize te Vlissingen stelt haar locatie hiervoor beschikbaar; een broedplaats voor ideeën, waar startups een succesvolle start maken, onderwijs en bedrijfsleven samenkomen, innovatief ondernemerschap wordt aangejaagd en waar bedrijven klaargestoomd worden voor de toekomst.

Kennis & inspiratie
Pre-starters en jonge ondernemers, waaronder ook ZZP’ers krijgen tijdens dit evenement de mogelijkheid hun vragen te stellen en informatie te vergaren bij alle aanwezige kennispartners. Een rits aan bedrijven die hen kan helpen in de opstart, groei, marketing, administratie, verzekeringen, financiën etc.
Zij geven verschillende seminars en workshops, onder andere: ‘Financiele inzicht rust en winst’ van First Profit, een workshop ‘Marketing en Klantencommunicatie’ van Proven Context en ‘Meer omzet door goede vormgeving’ van Graphic Avenue. Plenair zal Arne Hulstein, programmamanager van Dockwize een keynote-presentatie geven over ondernemen.

Meld je hier aan voor de Ondernemersdag Walcheren

Bron onderzoek: KVK

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *