Industrieel Museum Zeeland is het ‘Beste Uitje’ van Zeeland

Het Industrieel museum in Sas van Gent is het ‘Beste Uitje’ van Zeeland volgens het publiek. Mensen mochten stemmen op hun favoriete uitje in een wedstrijd georganiseerd door de Persgroep. Eind 2017 organiseerden wij een netwerkbijeenkomst bij deze bijzondere locatie dus we kunnen deze prijs alleen maar toejuichen!

Het museum in Sas van Gent kreeg 272 stemmen. Op plaats twee en drie stonden ook musea, namelijk het Stadhuismuseum in Zierikzee en het Schoolmuseum in Terneuzen, met respectievelijk 208 en 185 stemmen. Op de andere zestien genomineerden werd niet meer dan 54 keer gestemd.

Acht categorieën

Het was de tweede keer dat de Persgroep, waar ook de PZC onder valt, het publiek vroeg om te stemmen op het ‘Beste Uitje’. Vorig jaar was de wedstrijd nog onderverdeeld in acht categorieën, waaronder wellness, musea en bioscopen. In vier categorieën wisten Zeeuwse attracties meer dan de minimale 50 stemmen te behalen: CineCity Vlissingen, Berkenhof’s Tropical Zoo museum, Het Warenhuis in Axel en Hof Poppendamme bij Grijpskerke.

Ook de ANWB houdt een jaarlijkse publiekswedstrijd met de naam: Het ‘Leukste Uitje’. Dit jaar won het MuZEEum in Vlissingen die titel in Zeeland.

Bron: Omroep Zeeland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *