Innovatieve onderneemsters welkom bij ZigZag!

inno“ZIGZAG staat voor Zeeuwse Innovatie Groep / Zeeuwse Aanjaag Groep”, vertelt coördinator Elly Hilgers. “We bestaan nu zes jaar en zijn een niet-commerciële, particuliere stichting die beschikt over een innovatie-stimuleringsfonds. We hebben ons het afgelopen jaar vooral gericht op vrouwelijke ondernemers. En met succes! Inmiddels zijn er 32 onderneemsters die meedoen en dat aantal groeit nog.”

Coaching

Onderneemsters met vernieuwende initiatieven  die bij ZigZag aankloppen, krijgen een voucher ter waarde van vijfhonderd euro waarmee ze een beroep kunnen doen op een vijftal coaches, ieder met een eigen specialisme. Innovatieadviseur Jolijn Reinhoudt is één van hen: “Mijn specialismen zijn social media en innovatie. Ik begeleid nu acht onderneemsters. Zeker als ze hun bedrijf willen laten groeien hebben ze daar behoefte aan. Ons duwtje in de rug hebben ze nodig om net die extra stap te kunnen zetten.”

Aanjaagsubsidie

Naast coaching kan bij ZigZag ook een aanvraag voor aanvullende subsidie worden gedaan. Onlangs is zo’n aanjaagsubsidie van € 2.500 toegekend aan Petra van Pool. Elly: “Petra bedenkt concepten om creatieve processen op gang te brengen. Heel innovatief. Wij helpen haar met het ontwikkelen van een verdienmodel. Veel onderneemster werken hard en hebben goede ideeën, maar hoe zorg je nou voor omzet? Want je moet er ook geld mee verdienen. Met deze subsidie kan Petra haar product verder ontwikkelen, want daar zijn veel investeringskosten voor nodig.”

Kennis delen

Jolijn vult aan: “Verder begeleiden we onderneemsters als Petra met het maken van een goed businessplan en projectplan. We gaan een reële kostprijs bepalen en kijken wat de markt en de branche doet. Ook geven we inzicht in de financiën, want daar worstelen starters heel lang mee. We delen kennis en kunde en maken ze bewust van de subsidiekansen die er liggen. Zo wil een van de deelneemsters een speciaal zadel ontwikkelen voor een loopfiets. Daar bleek bij TNO een potje voor te zijn.”

Profileren

Uiteindelijk hoopt Elly dat in 2016 vrouwelijke ondernemers meer zichtbaar zijn in Zeeland, zich op alle fronten profileren en echt een stap zetten: “Het uiteindelijke doel is werkgelegenheid. Dat ze hun bedrijf uitbreiden, mensen in dienst gaan nemen. Daarom kunnen innovatieve dames tot het einde van het jaar nog bij ons aankloppen en via onze site een aanvraag doen. Of ze kunnen onze Ronde Tafelbijeenkomst op 5 november op de Contacta bezoeken. We gaan daar met een inspirerende, interactieve sessie vrouwen bewust maken: zoek elkaar op, werk samen, durf dingen uit te besteden. Dan kun je groeien!”

Powerwuuf Event

Kun je 5 november niet? Op 24 november wordt er een groots Powerwuuf Event voor zakenvrouwen georganiseerd hier in Zeeland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *