Inschrijven voor de MKB Innovatie Top-100 2012

Twee Zeeuwse ondernemingen waren terug te vinden in de MKB Innovatie Top-100 2011: Het Zeeuws Hand en Pols Centrum uit Goes (nr. 17) en de LUXeXcel Group, eveneens uit Goes (nr. 90). Op nummer 1 prijkte overigens Dacom uit Emmen met een duurzame innovatie die een bijdrage kan leveren aan het oplossen van de voedselschaarste in de wereld.

Inschrijven kan nu
De inschrijving voor de zevende MKB Innovatie Top-100 is nu geopend. Deze ranglijst is de grootste en belangrijkste prijs voor innovatieve MKB-bedrijven en is een initiatief van Syntens Innovatiecentrum en wordt mede mogelijk gemaakt door NRC-Handelsblad, Mercedes-Benz en NL Octrooicentrum. De inschrijving sluit op vrijdag 27 januari 2012. Een innovatie waarbij op het moment van inschrijving nog geen omzet is gerealiseerd, wordt niet voorgedragen voor een beoordeling. Uitsluitend bij de kamer van koophandel geregistreerde ondernemingen kunnen zich nomineren. Stichtingen zijn uitgesloten van deelname.

Impact voor de samenleving
In februari 2012 gaan de expertpanels voor de verschillende sectoren de nominaties beoordelen op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid (gerealiseerde omzet) en de mate van bescherming. Na deze voorselectie volgen nog nieuwheidonderzoeken van NL Octrooicentrum waarna de landelijke jury in de maand maart de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vaststelt. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook zal de jury de websites van de ondernemingen bekijken en ‘onderzoek’ doen door gebruik te maken van Google.

Geen windeieren
Deelname aan de MKB Innovatie Top 100 legt de meeste genomineerden geen windeieren. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB in staat is. De 100 bedrijven en hun innovaties worden in mei 2012 bekend gemaakt.

Inschrijven kan via www.syntens.nl/innovatietop100. Hier zijn tevens videoreportages over aansprekende innovaties uit de ranglijst van vorig jaar te vinden. Download hier de bijlage van NRC over de MKB Innovatie Top-100 2011.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *