Inspiratiedag voor VvE’s over verduurzaming en energiebesparing

logo-innovatiefbouwen logo innovatiecentrum1Op zaterdag 1 november 2014 organiseert Marktplaats Duurzaam Bouwen, een initiatief van Innovatie Centrum Duurzaam een landelijke inspiratiedag. Deze inspiratiedag richt zich op nieuwe technologieën en praktische oplossingen voor VvE’s die werk willen maken van energiebesparing. Het wordt gehouden in de RDM Dokloods Rotterdam. Ook is deze inspiratiedag voor Verenigingen van Eigenaren rondom het verduurzamen van woningen. 

Workshops
VvE’s worden op deze dag uitgebreid geïnformeerd tijdens inspirerende workshops. Ook kunnen ze vrijblijvend in de expositiehal van ICDuBo rondlopen, waar talloze duurzame toepassingen staan opgesteld. Zo kunnen de bezoekers met de laatste ontwikkelingen kennismaken met betrekking tot bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie of duurzaam onderhoud.

Ontwikkelingen die op lange termijn veel rendement opleveren, maar op korte termijn een investering vragen, maar ook hierin voorziet deze inspiratiedag door bezoekers uitgebreid te informeren over de financieringsmogelijkheden voor duurzame maatregelen. Extra interessant voor VvE’s, omdat ze in veel gevallen kunnen profiteren van collectief voordeel. Het eerste voordeel kan echter al snel worden behaald door bezoekers die een Quick-E-scan willen doen voor direct toepasbare energietips.

Aanmelden
De inspiratiedag voor VvE’s wordt georganiseerd in samenwerking met Rotterdams Milieu Centrum, VVE’s met Energie, Blijstroom en Steeds in de showroom van ICDuBo aan de Directiekade 2, Heijplaat, Rotterdam. Deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.mpdubo.nl/vve-dag.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *