Interactie en beleving rondom Zeeuwse werkgelegenheid 

Nieuw: WrX! Experience 

Wij weten het wel. Wij weten dat Zeeland een fantastische plek is om te wonen, leven én werken. Dat de mooie bedrijven in onze provincie volop kansen bieden voor werknemers op alle niveaus. Maar zijn alle potentiële werknemers zich daar bewust van? Daarom is WrX! in het leven geroepen. Een ondersteunend middel om de vele openstaande vacatures op te vullen.

WrX! is een nieuw werkgelegenheidsinitiatief van Zeeland Business, De Zeeuwse Vacaturebank, Provincie Zeeland, UWV, De Zeeuwse Connectie en het Leer Werk Loket. Wat ze nastreven is het samenbrengen van het bedrijfsleven, de overheid, educatieve instellingen en hun doelgroep: jongeren, studenten en alle werkzoekenden in Zeeland en de grensstreken.  

Maar dat klinkt natuurlijk niet heel uitnodigend en aantrekkelijk. En dat is nu juist wel wat Zeeland zou moeten uitstralen, vooral voor jongeren, vindt Tim van den Berg van Zeeland Business. “Jongeren uit Zeeland richten zich vaak op de Randstad en werkzoekenden richten ook vaak hun peilen op een job buiten de provincie.” Andere regio’s waar de huizen peperduur zijn en je steeds in de file staat? “Ja, en daar waar in veel branches zelfs minder vacatures zijn dan in Zeeland. Wij excelleren in banen in de techniek, bouw, zorg en maritieme sector. En wat daarbij nog wel eens een misvatting is, is dat het hier alleen om lichamelijk werk zou gaan. Maar ook in deze branches is veel automatisering en zijn er dus bijvoorbeeld ook ICT-ers nodig.” 

Helder. Maar hoe gaat WrX! deze mensen dan wel laten inzien dat Zeeland een ware hotspot is? “Door te laten zien dat Zeeland een provincie is waar veel te beleven valt en waar veel mooie werkgevers gevestigd zijn. Juist dat laatste is bij veel jongeren en werkzoekenden niet bekend. Met het organiseren van de WrX! Experience willen we bezoekers in contact brengen met educatie, overheid en het bedrijfsleven en ze werk laten ervaren en beleven door middel van een interactief programma. Daarom gaan we de WrX! Experience organiseren met een Bedrijventour op 14 juni en het Job Festival op 15 juni. 

Bedrijventour 14 juni
Tijdens de Bedrijventour openen diverse bedrijven hun deuren. Geïnteresseerden krijgen er een rondleiding, presentatie en de mogelijkheid om in gesprek te gaan“Zo krijg je echt een kijkje in de keuken en kun je de sfeer van een bedrijf proeven.” Hebben alle deelnemende bedrijven vacatures te vervullen? “In principe wel, maar anderen willen er hun bekendheid mee vergroten en laten zien wat voor gaaf bedrijf ze zijn, zodat ze bij toekomstige vacatures meer geïnteresseerden trekken.”

Job Festival 15 juni
Het Job Festival vindt op zaterdag 15 juni plaats in De Machinefabriek in Vlissingen. Bedrijven presenteren zichzelf hier via een stand op een interactieve manier, met demonstraties, workshops of presentaties. “Dit is ook nieuw voor veel bedrijven, om zich op zo’n manier te presenteren. Het ene bedrijf heeft er meteen beeld en geluid bij en anderen helpen we graag op weg met leuke ideeën. Verder zijn er tal van werk-gerelateerde workshops, zoals “hoe kom jij online over”, “wat zijn jouw echte talenten”en het uitvoeren van een persoonlijkheidscheck. Daarnaast zijn er vele interactieve elementen, zoals een klimhelling, stukje rijden in een auto, het laten maken van een professionele profielfoto en het laten checken van je CV.  

Voor jong en oud
Het Job Festival loopt in de middag over in het Summer Festival, georganiseerd door Festive Events. “Hiermee hopen we jongeren te stimuleren naar ons event te komen. Maar natuurlijk zijn werkzoekenden van alle leeftijden welkom tijdens de WrX! Experience. Iedereen die geïnteresseerd is in werk in de breedste zin van het woord. Van een leerling die een beroepskeuze moet maken en een student die een stageplaats zoekt, tot afstuderenden en werkenden die op zoek zijn naar een eerste of nieuwe baan. Het maakt niet uit van welk niveau. In Zeeland zijn er banen volop, van mbo tot hbo en universitair. En voor bedrijven is het natuurlijk de uitgelezen kans om zich op een leuke, interactieve manier te laten zien aan potentiële werknemers.” 

WrX! Experience 
Vrijdag 14 juni: Bedrijventour
Zaterdag 15 juni: Job Festival, 9.00 – 16.00 uur, De Machinefabriek Vlissingen
Meer info: www.wrxzeeland.nl
Deelnemen met je bedrijf? Neem snel contact op met Zeeland Business via info@zuidwestbusiness.nl

Redactie: Kim de Booij
Fotografie: Johan Heijboer (alleen de afbeelding die in de tekst geplaatst is)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *