Investeer in de uitstraling van je bedrijf

Dankzij een gloednieuwe studio aan de Livingstoneweg in Goes kan Jan de Carpentier van Limit Fotografie vanuit een centrale plek in Zeeland zijn klanten bedienen. “In een studio ben je niet afhankelijk van het weer en je hebt het licht in de hand.”

Jan heeft de laatste jaren veel opdrachten in de productfotografie. “Je merkt dat bedrijven steeds vaker investeren in de uitstraling van hun onderneming. Je geeft je website, bedrijfsmagazine
of brochure veel meer smoel als de fotografie professioneel is. We communiceren bijna niet meer zonder foto’s, we maken ze met ons mobieltjes de hele dag. Als bedrijf kun je je dus alleen nog
onderscheiden door kwaliteit. Daar zorg ik dan voor.”

Eerst goed voorbereiden
Productfotografie vergt veel voorwerk. “Voor het beeld op de vrachtwagens van een vishandelaar uit Yerseke mocht ik kabeljauw fotograferen. Voor die foto gemaakt kan worden ben ik eerst
uren bezig met het preparen van de vis. Of neem een pan mosselen: in een kilo zitten maar een stuk of tien fotogenieke exemplaren. Die moeten bovenop. Als ik voor restaurants fotografeer,
gebeurt dat meestal op locatie. Al heeft de nieuwe studio wel een keuken om gerechten te bereiden. En een grote roldeur om machines naar binnen te rijden. Die kun je hier mooier belichten dan in een fabriekshal met tl-buizen.”

Het perfecte beeld
De afgelopen dertig jaar heeft Jan het vak zien veranderen. “Ik ben nog analoog geschoold, de foto moest in één keer lukken. Nu kun je achteraf zoveel manipuleren. Mijn uitgangspunt blijft: de foto zelf moet goed zijn. Natuurlijk bewerk ik ze ook weleens om een ‘probleempje’ op te lossen. Maar kijken is de basis voor een onderscheidend beeld. Als ik ergens kom waar ik mag fotograferen, scan ik de omgeving, bekijk alle details. Daarna bepaal ik het kader, zodat alle ruis buiten beeld blijft. Als klanten vragen wat voor type foto’s ik maak, zeg ik altijd: surf maar naar de portfoliopagina op mijn site. Als dat je aanspreekt, moet je bij mij zijn.”

Tekst: Marjolijn Bergmann
Foto: Limit Fotografie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *