Allround in het ontzorgen van de klant

Kees van Iwaarden (36) is sinds een jaar of vijf directeur van Iwaarden Schilders in Krabbendijke. Hij nam de zaak in de afgelopen jaren over van zijn ouders en is daarmee de vierde generatie die aan het roer staat van dit familiebedrijf. Ruim een eeuw geleden begonnen als ambachtelijk schildersbedrijfje, is de onderneming inmiddels uitgegroeid tot een allround bedrijf dat veel meer doet dan schilderen alleen. “Want..”, zo stelt Kees van Iwaarden, “..de klant vraagt tegenwoordig om een stukje ontzorging.”

Die omslag is beetje bij beetje gekomen. Eind jaren tachtig concludeerde Van Iwaarden sr, die samen met zijn vrouw overigens nog steeds in de zaak meewerkt, dat z’n bedrijf expansie nodig had buiten het kleine Krabbendijke. Hij zocht contact met grote aannemers, woningstichtingen en bedrijven en kon zo de onderneming stap voor stap verder uitbouwen. Ook de toenmalige ‘revolutie’ in de bouw om steeds meer te kiezen voor geïntegreerde aanbestedingen, bood nieuwe kansen.

Kees van Iwaarden: “Het werd al normaal gevonden dat een schilder een ruitje kon zetten en kon behangen. Daar kwam gaandeweg nog stucadoors-, spackspuit- en timmerwerk bij, maar ook betonreconstructie en het spuiten in plaats van schilderen van grote oppervlakken. Niet alleen particulieren maar bijvoorbeeld ook woningcoöperaties vragen steeds meer om totaal onderhoud. In feite dus één aanspreekpunt voor alle voorkomende werkzaamheden, één partner die ervoor zorgt dat je woningbezit van goede kwaliteit blijft.” De onderneming is dan ook VCA** gecertificeerd, kan daardoor desgewenst ook als hoofdaannemer optreden en beschikt tevens over leermeesters die toekomstige schilders kunnen opleiden.

Indrukwekkend
Intussen telt Iwaarden Schilders bijna vijftig werknemers. Het werkgebied beslaat inmiddels heel Zuidwest-Nederland tot pakweg Tilburg en Rotterdam. Maar ook daarbuiten laat Iwaarden Schilders van zich horen. Zoals door het spuitwerk aan de metrotunnel naast het Centraal Station in Amsterdam, onderdeel van de Noord-Zuidlijn. “Men zocht een specialist die de opdracht ook echt aan kon en kwam bij ons terecht. Want wij doen alles: latex spuiten, sierpleister spuiten, maar ook het gewone lakverf spuiten.”

De referenties van het bedrijf zijn dan ook indrukwekkend. Kees van Iwaarden: “Wij zijn één van de weinige bedrijven die alle facetten nog onder één dak heeft en werk bij voorkeur niet uitbesteedt. Die veelzijdigheid is onze kracht. Ook logistiek zijn we zo afgestemd, onze teams zijn overal direct inzetbaar. Bovendien houden we de lijnen kort. Een no-nonsense aanpak met een open communicatie en heldere afspraken.”

Iwaarden Schilders
Dorpsstraat 33
4413 BK  KRABBENDIJKE
0113 501 475
info@iwaardenschilders.nl
www.iwaardenschilders.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *