Jan Zwartkruis: ‘Interpolis en Rabobank denken met mij mee over mijn risico’s’

Jan Zwartkruis adviseert en ondersteunt sinds 2008 bedrijven in on- en offline marketing. Toen Jan als startende ondernemer op zoek ging naar de juiste verzekeringen voor zijn bedrijf, kwam hij via de Rabobank bij Interpolis terecht.

“Mijn Rabobank wees mij erop dat Interpolis preventie adviezen geeft, ook voor risico’s die je niet wilt of kunt verzekeren. Daar kun je als ondernemer wat mee. Risico’s nemen hoort nu eenmaal bij het ondernemerschap. Maar natuurlijk wel zo verantwoord mogelijk. In mijn tijd als verdediger bij PSV en Helmond Sport was ik tijdens een wedstrijd alleen maar bezig met het inschatten van risico’s. Maak ik een sliding of riskeer ik dan een kaart? Ga ik mee naar voren om een aanval op te zetten of blijf ik waar ik ben? Als ondernemer weeg ik ook mijn risico’s af, zeker als het om verzekeringen gaat. Dus ben ik niet voor alles verzekerd. Ik kan mijn geld maar één keer uitgeven.”

Voorkomen is altijd beter
“Of ik nu wel of niet verzekerd ben, in de eerste plaats doe ik vooral mijn best om schade te voorkomen. Ik laat mijn laptop niet in de auto liggen en pas op met koffie in de buurt van mijn laptop. En natuurlijk maak ik regelmatig een back-up. Mijn grootste angst is na-melijk dat ik al mijn zakelijke bestanden kwijtraak. Mijn administratie, afspraken, voorstellen, presentaties en planningen. Dat risico is niet eens te verzekeren, dus neem ik daar voorzorgs maatregelen voor. Een goede virusscanner, een firewall. Ik moet er niet aan denken dat ik de toegang tot mijn gegevens verlies of dat een hacker ermee aan de haal gaat. In de nieuwsbrief van Interpolis las ik allerlei bruikbare tips over cyber-risico’s. Kijk, dat vind ik nou handig.”

Maar soms is het risico te groot
“Ik zette mijn risico’s goed op een rij. Ik werk vanuit huis of op locatie bij mijn opdrachtgever. Op interpolis.nl staat veel informatie voor startende ondernemers. Daar las ik dat mijn zakelijke aanspra-kelijkheidsrisico niet gedekt is op mijn particuliere polis. Ben ik op locatie, dan loop ik het risico dat ik aansprakelijk gesteld word als ik iets kapotmaak. En omdat ik niet wil dat zo’n ongelukje de zakelijke relatie verstoort, heb ik dat risico dus verzekerd. En ik spreek gelukkig niet uit ervaring, maar ik hoor van andere ondernemers dat een juridisch conflict echt niet altijd te voorkomen is. Als ik mijn gelijk wil halen of me moet verdedigen, dan wil ik dat kunnen doen. De kosten van een advocaat kunnen flink oplopen. Dus om te voorkomen dat ik mijn gezin en mezelf een hoop financiële zorgen op de hals haal, verzekerde ik ook dat risico.”

Met Interpolis ZekerVanJeZaak® weet ik precies waar ik aan toe ben
“Interpolis ZekerVanJeZaak bleek voor mij de beste keuze. ZekerVanJeZaak sluit je binnen 2 minuten online af op rabobank.nl. Ik verzeker alleen wat ik nodig heb. En het is prettig te weten dat ook mijn nevenactiviteiten zijn meeverzekerd. Dat vind ik belangrijk, want als ondernemer sla je nog wel eens een zijweggetje in natuurlijk. Ik adviseer, maar ik help mijn opdrachtgevers ook mee om de plannen uit te voeren. Ik blog, organiseer workshops. Dan is het een fijne gedachte dat ik me geen zorgen hoef te maken of al deze activiteiten wel verzekerd zijn. Dat geeft rust. Ook zit ik niet vast geketend aan de verzekering, want ik kan dagelijks opzeggen en alles gaat digitaal. Iets bijsluiten of wijzigen? Dat regel ik heel eenvoudig online. Dat vind ik prettig.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *