Jeroen van der Veer bij Roosevelt Study Center

Op woensdag 19 oktober 2011 geeft drs. ir. Jeroen van der Veer om 16.00 uur een lezing voor het Roosevelt Study Center in de Filmzaal van de Abdij. Tijdens deze lezing deelt de topman van Shell zijn ideeën over leiderschap en de veranderende energietechnologieën.

De titel van de Engelstalige lezing is “Thoughts for Your Energy”. De uitdagingen rondom de huidige energieperikelen en hoe deze aan het veranderen zijn worden uitgebreid besproken. Daarnaast komt zijn bezorgdheid over een toekomstig gebrek aan technologische en wetenschappelijke expertise aan de orde en worden mogelijkheden om dit probleem op te lossen besproken.

Aanmelden
De lezing begint om 16.00 uur in de Filmzaal van het Provinciehuis, Abdij 9 te Middelburg. De ontvangst met koffie en thee is vanaf 15.30 uur. Wilt u de lezing bijwonen, neem dan contact op het Roosevelt Study Center op 0118-631590 of stuur een e-mail naar rsc@zeeland.nl.

Jeroen van der Veer
Jeroen van der Veer is een toonaangevend persoon in het bedrijfsleven in de afgelopen decennia. Hij werkte vanaf 1971 voor Shell en heeft vele functies bekleed waaronder die van bestuursvoorzitter (2004-2009). Momenteel is hij vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van ING, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Philips en toezichthouder van de Raad van Bestuur van Shell.

Meer over het Roosevelt Study Center
Het Roosevelt Study Center is een internationaal wetenschappelijk onderzoeks- en conferentiecentrum van de moderne Amerikaanse geschiedenis en Europees-Amerikaanse betrekkingen in de Abdij te Middelburg. Het instituut is vernoemd naar drie beroemde Amerikanen: President Theodore Roosevelt (1858-1919), President Franklin D. Roosevelt (1882-1945) en Eleanor Roosevelt (1884-1962). De reden dat het instituut in Zeeland is gevestigd is dat de voorouders van de Roosevelts vanuit Zeeland naar het Nieuwe Amsterdam, het latere New York, emigreerden. Het werk van het Roosevelt Study Center wordt mede mogelijk gemaakt door structurele subsidies van de Provincie Zeeland en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Dit is de elfde lezing in een serie over de transatlantische betrekkingen, georganiseerd door het Roosevelt Study Center.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.