Jong Ondernemerschap groeit met 28% in zuidelijke provincies

jong-ondernemen-en-zlmAfgelopen schooljaar zetten 8.500 Zeeuwse en Brabantse leerlingen en studenten hun eigen startup op. Zij waren niet alleen succesvol in hun regio: maar liefst zeven companies behaalden ook de landelijke finales van Student- en Junior company van het jaar.

 Ondernemerschapsonderwijs werpt vruchten af
ZLM vindt het belangrijk dat jongeren aan een ondernemende houding werken. De vaardigheden die ze daarvoor ontwikkelen hebben ze straks hard nodig in het bedrijfsleven. Uit onderzoek blijkt dat deelnemende jongeren aan Student Company eerder aan een baan komen. ZLM maakt het mogelijk dat steeds meer Zeeuwse en Brabantse jongeren kunnen deelnemen aan de programma’s van Jong Ondernemen.

ZLM verlengt de samenwerking
Vanaf september 2016 continueren ZLM en Jong Ondernemen hun samenwerking. Als partner van de evenementen Company Launches en Marktdagen neemt ZLM plaats in de jury en deelt de prijzenuit aan de beste companies. “We zijn als regionale verzekeraar blij dat wij iets kunnen betekenen voor onze regio en de toekomst van deze jonge ‘ondernemers’. We zien dat de jongeren het beste uit zichzelf halen tijdens deze evenementen.”

De waardering voor de betrokkenheid is groot. De stichting is blij met ZLM als partner. Zo zegt Evelyn Schoe, Regio aanvoerder Zeeland: “Ze willen blijven investeren in de toekomst van jongeren. ZLM is een mooi voorbeeld van goed ondernemerschap!”

De evenementen zijn onderdeel van de ondernemerschapsprogramma’s Junior- en Student Company. Tijdens deze programma’s richten de studenten hun eigen bedrijf op en runnen deze één schooljaar. Zo ervaren zij op een praktijkgerichte manier hoe het is om een eigen bedrijf te runnen. Ze ontdekken waar hun talenten liggen en welke rol binnen een onderneming het beste bij hen past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.