Jongeren staan te popelen om te gaan ondernemen

Ondernemen onder jongeren is hot. Maar waar begin je? Hoe kun je creatief en duurzaam ondernemen? Wat staat er in een ondernemingsplan? En als je een echte innovatie bedacht hebt, hoe leg je je idee dan vast? Jong Ondernemen én natuurlijk doorgewinterde ondernemers vertellen het de nieuwe ondernemers in spé a.s. donderdag tijdens haar jaarlijkse Start-up event. Deze dag is speciaal georganiseerd voor alle companies die meedoen aan de ondernemerschap programma’s van de stichting. Locatie is MediaPlaza in Utrecht.

Logo_Jong_Ondernemen2Ondernemen onder jongeren is hot. Dat blijkt niet alleen uit de cijfers van de Kamer van Koophandel, ook het aantal inschrijvingen van companies bij Jong Ondernemen liegen er niet om. Jaarlijks starten landelijk meer dan 26.000 jongeren een eigen bedrijf via de stichting. Van basisonderwijs tot universiteit, iedereen kan leren ondernemen. Om de jonge ondernemers goed van start te laten gaan, organiseert Jong Ondernemen een Start-up event.

Inspiratie opdoen
De ondernemers in spé worden donderdag getrakteerd op inspirerende verhalen en presentaties van uiteenlopende sprekers, allen ondernemers. Zo krijgen ze een masterclass over ondernemen van MKB Servicedesk, worden ze bijgepraat over online marketing en krijgen ze een kijkje achter de schermen bij het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl. Allemaal nuttige informatie die je nodig hebt bij het opstarten van je eigen bedrijf.

Daarnaast is er een informatiemarkt waar de jongeren terecht kunnen voor allerlei ondernemerszaken. Met de ondernemerstest ontdekken ze hoe ondernemend ze al zijn, en bij Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland horen ze alles over octrooien.

De ondernemers Henrie van Beusekom (dodehoek camera, Orlaco) en Daniël van Iwaarden (Trainews) worden aan een vragenvuur onderworpen. Twee topteams die eerder meededen aan het programma Student Company van Jong Ondernemen – S-Charger en KnifeCleaner – vertellen het publiek over de ins en outs van hun bedrijf, en geven do’s en don’ts over het ondernemerschap. De dag wordt aan elkaar gepraat door Raoul Beeldsnijder en Nick Schoemaker.

Bijwonen?
Wilt u als journalist het Start-up event bijwonen, sprekers of de jonge ondernemers interviewen? Neem dan contact op met ondergetekende en meldt u aan. U bent van harte welkom!

Programma

13.00 – 13.45 uur   Ontvangst gasten
15.00 – 15.45 uur   Pauze
16.45 – 17.30 uur    Afsluitende borrel

Locatie = MediaPlaza Utrecht

www.mediaplaza.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *