Juridisch advies voor werkgever en werknemer

Een concurrentiebeding opnemen in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, mag dat wel? Het antwoord is: ja, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Van Leeuwen De Waard Advocaten in Goes weet van de hoed en de rand en adviseert.

Van Leeuwen De Waard Advocaten staat sinds 1997 zowel particuliere als zakelijke klanten bij. In die laatste groep is met name het midden- en kleinbedrijf vertegenwoordigd. Het kantoor richt zich op rechtsgebieden waar ondernemers geregeld mee te maken hebben, zoals arbeidsrecht, auteursrecht, ondernemingsrecht en huurrecht.

Op het gebied van arbeidsrecht wordt onder meer aandacht besteed aan advisering over concurrentiebedingen. Dat is een bijzondere bepaling in een arbeidsovereenkomst, die gaat over het verrichten van werkzaamheden nadat de arbeidsovereenkomst is beëindigd. Jeroen de Waard: “Het is maatwerk. Vanuit de werkgever dient in het contract uiteen gezet te worden wat een concurrentiebeding noodzakelijk maakt, dus vanuit welke specifieke werkzaamheden of uit een bepaalde functie. Het gaat dan bijvoorbeeld om concurrentiegevoelige kennis die niet op straat mag komen te liggen, als de werknemer bij een concurrent van de werkgever of voor zichzelf begint.”

VLDW is er ook voor werknemers die te maken krijgen met een arbeidsovereenkomst met een concurrentiebeding. De Waard: “Dan toetsen we of het concurrentiebeding voldoende is gemotiveerd en of de werknemer niet teveel in zijn vrijheid wordt beperkt. Telkens moet een belangenafweging vanuit beide kanten worden gemaakt.”

VLDW Van Leeuwen De Waard Advocaten
Stationspark 34
4462 DZ Goes
I. www.vldwadvocaten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *