Kansen voor hotels in Goes

650_fc69f3d5c2a8abd1a3e8be67f1d64600Er is ruimte voor uitbreiding van huidige en voor de komst van nieuwe hotels binnen de gemeente Goes. Dat blijkt uit het onderzoek dat NV Economische Impuls Zeeland (Impuls) heeft laten uitvoeren op verzoek van de gemeente Goes. De resultaten zijn vandaag gepresenteerd aan wethouder Derk Alssema (portefeuilles Binnenstad en Economische Zaken).

In de gemeente Goes zijn momenteel een aantal actuele hotelinitiatieven. Het gaat zowel om uitbreidingen van bestaande hotels als potentiële ontwikkellocaties voor de vestiging van nieuwe hotels. Om goed in te kunnen spelen op deze plannen en de omvang van het hotelaanbod te bewaken en te stimuleren had de gemeente Goes behoefte aan onderzoek naar de marktruimte voor hotels in Goes op de middellange termijn.

Bij het onderzoek waren diverse expertises van Impuls vertegenwoordigd: Dick van der Velde vanuit de vrijetijdseconomie en Mathieu Pasquier, die vanuit het Impuls-onderdeel Invest in Zeeland bedrijven naar Zeeland trekt en in Zeeland gevestigde bedrijven ondersteunt bij uitbreidingsplannen. Het onderzoek zelf is uitgevoerd door ZKAConsultants (ZKA).

Uitkomsten

Uit het onderzoek komt naar voren dat binnen de gemeente Goes zowel in de zakelijke als in de toeristische deelmarkt de komende jaren groeiverwachtingen zijn. Voor de komende vijf tot zeven jaar gaat dit om ongeveer 50 tot 65 reguliere kamers.

Momenteel zijn twee uitbreidingsplannen van bestaande hotels aan de orde in de gemeente Goes. In de regio – met een concentratie van het aanbod in de kustregio – spelen elf plannen voor uitbreiding van bestaande hotels of voor nieuwe hotels.

Wethouder Alssema: ‘Goes is een stad waar bedrijven zich graag vestigen, dat is al jaren zo. De bouwgronden op onze bedrijventerreinen verkopen goed en in ons historische, ijzersterke centrum vestigen zich nog steeds hele sterke landelijke, regionale en lokale ondernemers. Bezoekers en toeristen willen hier graag zijn, het onderzoek van NV Economische Impuls Zeeland bevestigt dat gelukkig. Samen met de hoteleigenaren van binnen én buiten Goes willen we de kansen uit dit onderzoek graag verzilveren, dus dit krijgt zeker een vervolg!’

Uitbreiding

Naast de hier bovengenoemde uitbreidingen is er ruimte voor hoteluitbreidingen die het best kunnen worden ingevuld door hotels met een onderscheidend concept ten opzichte van het huidige aanbod. Het is belangrijk dat deze goed bereikbaar zijn vanuit omliggende dorpen en niet te ver van het Goese centrum liggen. Hotels Katoen en Van der Valk Goes hebben inmiddels plannen ingediend voor een uitbreiding. Hiernaast is ook nog ruimte voor een klein hotel met circa 30 kamers.

Huidige situatie

In 2015 zijn in de gemeente Goes vier hotels gevestigd met samen 193 kamers en 398 bedden (peildatum: februari 2016). Deze hotels kunnen allen gekenmerkt worden als middenklasse/luxe hotels (vanaf drie sterren), maar bieden gezamenlijk een gevarieerd en divers aanbod met verschillende prijs/kwaliteitsverhoudingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *