Kantoor inrichten is een klus en een keuze

Het ene kantoor oogt heel losjes en huiselijk, het ander is superstrak en staat vol met design. De inrichting bepaalt voor een groot deel het gevoel dat mensen in de ruimte ervaren. Belangrijk dus, die inrichting en aankleding. Waar moet je allemaal aan denken?

Lekker veel daglicht
Allereerst moet er natuurlijk goed in kunnen worden gewerkt. Welk werk er plaatsvindt bepaalt voor een groot deel de inrichting. In alle gevallen is voldoende daglicht enorm belangrijk om je goed te voelen in een ruimte. Dat betekent dat er niet alleen voldoende ramen moeten zijn, maar ook tussenwanden transparant zouden moeten zijn. Veel glas dus.

Goede verlichting én sfeerlicht
Verlichting is de stap die logisch volgt op het daglicht. Ook dat moet goed zijn. Werknemers moeten duidelijk zicht hebben op hun werk en hun beeldscherm en ook sfeerverlichting mag niet ontbreken. Beide kunnen de concentratie verhogen.

Gepersonaliseerde werkplek wint terrein
Flexibele werkplekken? Daar zijn voor- en tegenstanders van en het lijkt een beetje op z’n retour. Niet iedereen wil iedere dag op een andere plek zitten en sjouwen met z’n computer in een laptoptas. Veel mensen willen juist een werkplek personaliseren. Mogelijk is dat prettiger dan aan zo’n leeg bureau plaats nemen.

Duurzaam en planten
Duurzame materialen zijn tegenwoordig een must. Bureaus die lang meegaan en van duurzaam materiaal zijn gemaakt, veel groen in de vorm van planten in het kantoor, geen plastic in welke vorm dan ook.

Grappen en creativiteit
Creatieve plekken zijn belangrijk, waarmee bedoeld wordt dat er best een eyecatcher in een grote ruimte mag staan, en er een meubelgrapje uitgehaald mag worden. Dat er bijvoorbeeld een schrijfwand aanwezig is waar iedereen ideeën op kwijt kan, een bak met lego op een tafel staat, een aantal gemakkelijke stoelen om van daaruit op een andere manier te vergaderen. Er is op dat gebied heel veel mogelijk, passend bij de branche.

Vintage of modern
Meubels vragen niet alleen om die duurzaamheid, maar de uitstraling ervan is ook belangrijk. Een kantoor inrichten met vintage meubels ziet er anders uit dan wanneer er louter design meubelen staan. Het is van belang goed te overwegen wat er bij het bedrijf past en daar ook goed over na te denken.

Felle kleuren of juist niet
Datzelfde geldt voor de kleuren die worden gebruikt. Maken er dagelijks een heleboel creatieven met hippe een  rugzak gebruik van het kantoor die wel in zijn voor een felle kleur bank, dan past dat. Houd je zelf meer van leren meubels en naturel hout dan geeft dat een ander inrichting. Daar passen dan die leren Cowboysbag tassen weer prima bij. (maar het kan natuurlijk ook helemaal anders).

 

Bron: Twenty Four Webvertising B.V. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"e319d2654b","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"29097","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */