Kennismaken met gezichten achter de regelgeving

DSC_4997Beperkingen? Topprestaties! Dit was het thema van de inspirerende netwerkavond die Zeeland Business begin maart organiseerde in samenwerking met ‘Aan de slag in Zeeland’. Doel van deze speciale avond was het onder de aandacht brengen van mensen met arbeidsbeperking bij het Zeeuwse bedrijfsleven.

Ruim 180 geïnteresseerden bezochten het Bio Base Europe Trainingscenter te Terneuzen om kennis op te doen, hierover tijdens de drie netwerksessies van gedachten te wisselen en wellicht ook om kennis te maken met tweesterren chef Edwin Vinke van de Kromme Watergang in Slijkplaat. Edwin is met zijn Zilte Hof een warm pleitbezorger van mensen met een arbeidsbeperking. Dat bewees hij ook deze avond door de sterren van de hemel te koken met zijn team aangevuld met assistenten die waren geselecteerd door ‘Aan de slag in Zeeland’. Zij assisteerden zowel bij de bereiding en opmaak van de verschillende gerechten als bij het uitserveren.

Maatschappelijke opgave
André van der Reest, voorzitter van de Zeeuwse Werkkamer, opende de avond officieel en praatte de aanwezigen bij over het thema. Hij gaf aan dat de maatschappelijke opgave voor het Zeeuwse bedrijfsleven en de overheid is om tot en met 2016 samen 440 extra banen te scheppen voor mensen met een arbeidsbeperking. Deze afspraak vloeit voort uit het in 2013 gesloten Sociaal akkoord. Omdat dit aantal banen nog niet bereikt is, zijn bijeenkomsten als nodig. Immers, Zeeuwse werkgevers zijn zich voldoende bewust van deze maatschappelijke opgave.

Vol programma
Na de pitches waarmee vier kandidaten, én hun buddy’s, zich presenteerden aan ondernemend Zeeland en een forumdiscussie, startte een vijftal workshops. Hierin kwamen onder andere de regels aan bod, een kennismaking met de doelgroep en de ervaringen werkgevers. André van der Reest was als voorzitter van de Zeeuwse Werkkamer niet apart aangemeld en om die reden ook echt ingedeeld bij een workshop. “Ik ben om die reden bij verschillende workshops en speedmeets  binnengewandeld. De grote interesse van werkgevers en de spontane gesprekken tussen werkgevers en kandidaten uit de doelgroep vond ik verheugend. De reacties laten zich het best typeren als ‘enthousiast. De aanwezigheid van enkele inspirerende ambassadeurs van werkgeverszijde hebben hier eveneens aan bijgedragen.”
Concrete en persoonlijke aanpak

Van der Reest heeft deze avond als een groot succes ervaren. “De samenwerking die we als Zeeuwse Werkkamer/Aan de Slag in Zeeland hebben gezocht met Zeeland Business is een gouden greep geweest. De aandacht voor de kandidaten zelf, de gezichten achter de regelgeving, pakte goed uit. De bijdrage van Edwin en zijn ‘assistenten’ was een schot in de roos en maakte alles heel tastbaar. Wat mij betreft is deze bijeenkomst voor herhaling vatbaar. Ik heb het dan over de concrete en persoonlijke aanpak. De exacte inkleding vraagt ook dan weer maatwerk.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *