KoffieTruuk en UWV samen succesvol

Catelijne Quaak is onlangs gestart als ondernemer. Samen met haar zus Annechien bereidt ze fantastische koffie. Ze doen dit vanuit een koffietruck die overal inzetbaar is. Catelijne startte met behoud van haar uitkering. “Ik ben goed begeleid door het UWV en vind het prettig dat ik op deze manier kon starten. Was het niet gelukt met KoffieTruuk, dan kon ik opnieuw terugvallen op de WW-uitkering.”

Voor de start van haar bedrijf maakte Catelijne gebruik van de startersregeling van het UWV. “Hiermee krijgen werkzoekenden de ruimte om de mogelijkheden van een eigen bedrijf te onderzoeken”, legt Wannes Martens uit. Als adviseur Werk bij het UWV onderhield hij nauw contact met Catelijne. “De regeling biedt ondernemers in spé de mogelijkheid een onderzoeksperiode van zes weken, mét behoud van uitkering. Gaat iemand vervolgens van start dan kan dat gedurende 26 weken met behoud van uitkering. De uitkering wordt dan wel gekort met een standaard korting van 29%.”

Concrete plannen
Voor Catelijne en haar zus bood de regeling uitkomst. “Mijn zus is opgeleid tot barista. Toen mijn dienstverband niet meer bij mij paste, waren de eerste ideeën een dolletje. Maar door het bezoeken van foodfestivals werden onze plannen steeds concreter. Via het UWV heb ik de ondernemerstraining gevolgd op Werk.nl. Dat bewijs van deelname heeft het UWV nodig, maar ik vond het zelf ook heel zinvol. Je krijgt daardoor zaken heel duidelijk op een rijtje.”

Koffie op locatie
Inmiddels is KoffieTruuk een graag geziene gast op feesten en evenementen. “Onze koffietruck is een leuke aanvulling voor een festival, intieme bruiloft, zakelijke training of een creatieve invulling voor een workshop.”

 

UWV heeft veel enthousiaste en getalenteerde werkzoekenden in haar bestand. Twee ervan zijn kort geleden een eigen onderneming gestart en hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheden die UWV hen biedt. Wilt u met hen in contact komen, mail dan met werkgeversservicepunt-zeeland@uwv.nl

 

Saskia uit Hulst heeft na een dienstverband van 40 jaar de stap gezet om op zelfstandige basis verder te gaan op de arbeidsmarkt. Saskia@Work!, zo heet haar bedrijf. Saskia heeft kennis op het gebied van communicatie en public relations, maar heeft ook een secretariële achtergrond. Dat is zeker nog niet alles, want Saskia is ook een gecertificeerd schuldhulpverlener. Heeft uw bedrijf een betrouwbaar, energiek en deskundig persoon nodig voor een project of klus? Saskia is er klaar voor.

 

Neil ontvangt van UWV een uitkering. Hij wil graag een eigen bedrijf starten. Computersupport. Hij heeft al meer dan 10 jaar ervaring in deze branche. Hij heeft van zijn hobby zijn vak gemaakt.

Zijn voornaamste drijfveer om zelfstandig ondernemer te zijn is de vrijheid die hij dan heeft. Maar ook de uitdaging en de eigen controle op zijn werkzaamheden zijn bepalend. Hij heeft dit ook kenbaar gemaakt aan zijn adviseur bij UWV. Deze vertelde hem over de mogelijkheden die UWV biedt om zijn droom werkelijkheid te maken. Hij is zich nu aan het voorbereiden op de start van zijn eigen bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *