Komst van logistiek bedrijf DSV op Tholen levert minstens tweehonderd banen op

THOLEN – Logistiek bedrijf DSV zorgt met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Tholen voor 200 directe banen en nog eens zoveel indirecte werkgelegenheid. Dat verwachten het bedrijf zelf en de gemeente Tholen. Het centrum gaat dienen voor opslag, ontvangst en uitgifte van goederen als kleding, schoenen en elektronica.

 

Het gebouw komt op een kavel van 15 hectare op bedrijventerrein Welgelegen III, waarvan de ontwikkeling net begonnen is. De koopovereenkomst tussen het bedrijf en de gemeente Tholen is maandag getekend. DSV verwacht in september te beginnen met de bouw. Een jaar later moet het pand van 90.000 vierkante meter klaar zijn. De tweehonderd medewerkers gaan in ploegen werken.

DSV is een van oorsprong Deens logistiek bedrijf dat op alle manieren goederen transporteert: over de weg, over water en door de lucht. Het bedrijf heeft kantoren in tachtig landen en 47.000 mensen in dienst. De jaaromzet bedroeg vorig jaar 10 miljard euro.

“Een locatie op een steenworp afstand van de A4 dat is een perfecte uitvalsbasis voor DSV Solutions”, zegt directeur Bas Fraanje. “Ook qua arbeidsmarkt is de ligging op het scharnierpunt tussen Zeeland en West-Brabant optimaal.”

Wethouder Frank Hommel is vooral blij met de banen die het distributiecentrum creëert: “De komst van DSV naar Tholen zal extra werkgelegenheid met zich meebrengen, zo’n 200 fte, mogelijk zelfs 300 fte.”

Het bedrijf is van plan om zes dagen in de week in twee ploegen te gaan werken, van 6.00 tot 18.00 uur.

De gemeente Tholen start binnenkort met het bouwrijp maken van het terrein. De oplevering van de eerste stukken bouwgrond staat gepland voor mei 2020.

Bron: PZC en Omroep Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *