Krullaards Perfect Reset: dé oplossing!

foto8“Van het ziekteverzuim op het gebied van fysieke klachten bestaat in Nederland 42% uit lage rugklachten en 12% uit nek- en schouderklachten”, vertelt Pieter Bruijns, fysiotherapeut bij Krullaards Perfect Reset. “Voor werkgevers is dit verzuim een grote kostenpost en voor werknemers vaak een uitzichtloze lijdensweg. Dan is het goed te weten dat er wel degelijk een effectieve oplossing mogelijk is.”

Scheefstand bekken
Bruijns is fysiotherapeut bij Krullaards Perfect Reset: “Wij zijn de enige praktijk in Zeeland die volgens de methode van Rob Krullaards werkt. Hij ontdekte dat veel rug- en nekklachten veroorzaakt worden door een scheefstand van het bekken ten opzichte van de wervelkolom. Hij ging met dit gegeven aan de slag en ontdekte een effectieve methode om mensen van hun pijn af te helpen.”

“Het unieke van deze aanpak is dat het een traject is van zes weken, waarin we met drie consulten tot het gewenste effect komen. Eerst doen we onderzoek en diverse metingen in onze praktijk. Daarna volgt een behandeling op de Krullaards Perfect Reset-plate. Na deze ‘reset’ staat het bekken weer recht. Met onze zooltjes houden we de bekkenstand ook echt recht. Deze eerste behandeling duurt ongeveer een uur.”

Enorme kostenbesparing
“Soms is er aanvullend wel wat fysiotherapie nodig of geven we praktisch advies. Daarna volgen nog twee behandelingen, elk van dertig minuten. Het hele traject duurt dus maar zes weken. In 80% van de gevallen verdwijnen de klachten of neemt de pijn beduidend af. In de overige gevallen stabiliseren de klachten.”

Het ziekteverzuim van werknemers terug dringen levert een enorme besparing op. Bruijns: “want 1% meer verzuim bij een bedrijf kost (aan productiewegval, loondoorbetaling en extra loon om de productieterugval op te vangen) 10% winst op jaarbasis. Dus als je het verzuim kunt verlagen, scheelt dat enorm. Zeker bij personeel dat moeilijk vervangbaar is.

Tel daar de blijdschap van de werknemer bij op die eindelijk van (vaak chronische) pijn is verlost, en de win-win-situatie wordt meteen duidelijk.”

Bedrijfsabonnement
Bruijns zit regelmatig bij bedrijven aan tafel: “We hebben een heel pragmatische aanpak: wat betaal je nu aan ziektekosten, wat het is verzuim en welk deel daarvan is terug te voeren op rug- en nekklachten. Vervolgens berekenen we wat onze interventie kost en wat het oplevert. Daarbij bieden we bedrijfsabonnementen en hanteren zelfs ‘no cure, no pay’, mochten de resultaten tegenvallen.”

“Uiteraard mag de werknemer zelf beslissen of hij meedoet. Maar veel mensen willen graag van hun klachten af. Van de pijn, maar ook van bijkomende kwalen als restless legs, hoofdpijn, koude handen/voeten of problemen met uitstralende pijn en tintelingen.” En de reacties? “Wonderlijk, het lijkt of er heel weinig gebeurt, maar wat een resultaat! Soms worden mensen zelfs boos: had ik dit maar eerder geweten, ik loop al jaren te tobben en ben nu eindelijk van de pijn verlost.”

Krullaards Perfect Reset© therapiecentrum Goes
Albert Joachimikade 3 
4461 BG Goes 
0113 820 230 
goes@krullaardsperfectreset.com

Tekst: Liesbet Mallekoote
Fotografie: Jan Bos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *