Kwaliteit en betrouwbaarheid

De Betho in Goes is een begrip op de Bevelanden en Tholen. Het bedrijf bestaat inmiddels meer dan 60 jaar. De organisatie is wendbaar. De nieuwe Participatiewet stelt het bedrijf voor nieuwe uitdagingen. Van een traditioneel SW-bedrijf verandert De Betho in een open, flexibele organisatie middenin de Zeeuwse samenleving.

Kees Roovers, directeur van De Betho, legt uit dat De Betho op vier terreinen actief is, te weten als verpakkings- en montagebedrijf, schoonmaakbedrijf, groenbedrijf en detacheerder. “Op deze manier bieden we werk aan ruim 700 medewerkers. Deze medewerkers hebben grotendeels een WSW-indicatie. Dit betekent dat zij, door een lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap niet onder normale omstandigheden kunnen werken. Deze indicatie komt voort uit de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW). Deze is sinds 1 januari 2015 afgeschaft en vervangen door de Participatiewet. Er is sinds die datum geen nieuwe instroom meer van WSW-kandidaten. Vanaf eind dit jaar zal er weer een beperkte instroom komen van kandidaten die vallen onder het zogenaamde ‘beschut werken’ uit de Participatiewet”.

Monteren en inpakken
Meer dan 200 medewerkers zijn dagelijks actief met het monteren en inpakken van producten van voornamelijk Zeeuwse ondernemers. Dit zijn zowel producten in de food als non-food
sector. Zo werkt De Betho onder andere voor Bison, Hapro, Budelpack en Illuxtron. “Onze kracht is dat we meedenken met onze opdrachtgevers om dat sneller of efficiënter te doen. Daarbij zijn we een betrouwbare partner. Onze opdrachtgevers zijn overtuigd van de kwaliteit en leveringszekerheid die we bieden”, aldus Roovers. Daarbij benadrukt hij dat De Betho altijd op zoek is naar interessante opdrachten.

Verschillende bedrijfsactiviteiten
Het schoonmaakbedrijf rekent regionale bedrijven tot zijn klantenkring, evenals (semi-) overheidsinstellingen en woningbouwcorporaties. Ook het detacheringsbedrijf De Bethode werkt nauw samen met het lokale bedrijfsleven. “Naast de detachering van individuele werknemers, regelen we soms ook de detachering van meerdere mensen tegelijk. Dat laatste bijvoorbeeld bij Hapro en Budelpack. Inmiddels zijn circa 200 Bethodemedewerkers extern aan het werk.”

De Bethode
Samenwerking met de Bethode biedt werkgevers de mogelijkheid om efficiency te verbeteren, productie te verhogen en personeelskosten te drukken. Immers, sommige taken of taakdelen kunnen uitstekend worden uitgevoerd door een Bethodemedewerker. Zo kunnen de eigen medewerkers zich focussen op declarabel werk. “Je kunt hierbij denken aan hand- en routinematig werk zoals bijvoorbeeld kopieer-, print-, montage-, verpak-, schoonmaak- en assemblagewerk.”

Re-integratie
Vanwege de Participatiewet en alle gevolgen daarvan voor de gemeenten, de medewerkers en de eigen organisatie, heeft De Betho de activiteiten uitgebreid met direct inzetbare Training- en
Ontwikkelingsmogelijkheden en faciliteiten voor mensen die zich bij de vijf Bevelandse gemeenten en Tholen aanmelden voor een bijstandsuitkering. Het doel is om met wat extra steun, kennis en
ervaring de snelste route (terug) naar de reguliere arbeidsmarkt te vinden. Daarnaast kunnen Zeeuwse ondernemers bij De Betho terecht voor 1e of 2e spoor re-integratietrajecten.

De Betho
Klein Frankrijk 2
4461ZM Goes
0113-233933
info@debethode.nl
www.debethode.nl

Tekst: Caroline Houmes
Foto: Ruden Riemens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.