Kwaliteit en flexibiliteit in op- en overslag

ovetOvet is een stuwadoorsbedrijf dat zich voornamelijk richt op de op- en overslag  van droge bulk goederen. Met haar 4 drijfkranen heeft Ovet de flexibiliteit om zowel op haar terminals in Vlissingen en Terneuzen te werken als ook op de Westerschelde en zelfs in Gent en Antwerpen.

Sinds haar oprichting in 1957, behandelde Ovet voornamelijk kolen op haar terminals. Echter, aangezien het marktaandeel van kolen in Europa, onder invloed van de regelgeving rondomCO2 reductie, aan het dalen is, heeft Ovet te maken met veel veranderingen in het aanbod van droge bulk lading.

In Terneuzen is Ovet destijds opgericht als lokaal overslag bedrijf voor de Cokes fabriek in Sluiskil. Toen de fabriek eind jaren 90 haar deuren sloot, had Ovet tijdig haar werkzaamheden uitgebreid door het aantrekken van nieuwe klanten en daarmee een uitbreiding van  de te behandelen producten.

In Vlissingen heeft Ovet het afgelopen jaar een soortgelijke ontwikkeling doorgemaakt. Aangezien de naburige kolencentrale EPZ eind 2015 haar deuren moest te sluiten, geldt ook hier weer dat diversificatie in producten voor Ovet de oplossing zal zijn om te blijven voort bestaan. Nieuwe producten behandelen vereist ook een andere wijze van op- en overslag. Om dit te bereiken biedt Ovet, naast de bestaande open opslag, ook mogelijkheden voor overdekte opslag. Zo heeft Ovet een volledig geventileerde loods die opgedeeld is in verschillende separate compartimenten, die bovendien GMP-gecertificeerd is. Daarnaast heeft Ovet een diversiteit aan grijpers beschikbaar, die haar in staat stellen een grote verscheidenheid aan producten, waaronder GMP-ladingen, op de juiste wijze over te slaan.

Kortom: Ovet is niet alleen flexibel in overslag, maar ook in de manier waarop ze omgaat met de uitdagingen van de veranderende markt. Deze uitdagingen bieden immers kansen om nieuwe wegen in te slaan.

Ovet
Havennummer 9401 ( Vlissingen-Oost)
Monacoweg 3
4455 SZ Vlissingen
0115 676700
www.ovet.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.