Kwaliteitsadvies en nette tarieven

artikel-16-foto-1CapsNobel Accountants & Belastingadviseurs in Goes  en Bergen op Zoom/Halsteren is gespecialiseerd in belastingadvies, accountancy, financiële planning en HRM-advies. Met deze dienstverlening bedient CapsNobel de volle breedte van het Zeeuwse en West-Brabantse mkb. Voor grote klanten beschikt de organisatie over een aparte audit BV. “Onze kracht? Onze tarieven waarmaken met kwaliteitsadviezen.”

René Ruisaard, accountant bij CapsNobel Goes en Roland Oerlemans, belastingadviseur bij CapsNobel Bergen op Zoom praten enthousiast over hun werk, de organisatie en vooral hun opdrachtgevers. “Het contact met klanten op een heel breed terrein maakt ons werk leuk. De langdurige relaties en het gevoel echt iets voor iemand en zijn bedrijf te kunnen betekenen, maakt ons werk bijzonder. Zeker als je lang zakendoet met elkaar, ontstaat er een vertrouwensband. Je bent als het ware de ‘financiële huisarts’. Het is een uitdaging om die rol keer op keer op een goede manier waar te maken.”

Brede kennis en kunde
CapsNobel is een naam die vier jaar geleden ontstond. Toen besloten vier kleinere accountantskantoren hun krachten te bundelen en onder één naam verder te gaan. CapsNobel heeft momenteel vestigingen in Goes, Bergen op Zoom, Breda, Halsteren en Bennekom en is aangesloten bij de landelijke netwerkorganisatie SRA. “We beschouwen de aansluiting bij de SRA als een kwaliteitskeurmerk. Logisch, door dit lidmaatschap beschikken we over een breed kennisnetwerk waaruit we voor onze opdrachtgevers kunnen putten”, legt René uit. “Maar natuurlijk werken we ook op onze eigen vestigingen met louter professionals. In Goes bestaat ons team uit 10 specialisten en in Halsteren en Bergen op Zoom telt het team zelfs 30 mensen. We hechten vanzelfsprekend veel waarde aan externe cursussen en interne opleidingen. Onze kennis en kunde is dus dik in orde.”

Financiële planning
René en Roland benadrukken dat zij veel waarde hechten aan lange termijnrelaties met hun opdrachtgevers. “We zijn er vanaf de start van een onderneming tot aan de beëindiging, verkoop of bedrijfsopvolging. Daarbij hebben wij in onze advisering niet alleen oog voor de onderneming, maar zeker ook voor de ondernemer. Die ondernemer is immers ook een privépersoon met mogelijk een gezin en wensen en verwachtingen voor de toekomst. Wat te denken van de financiële gevolgen van de aankoop van een woning, pensionering, echtscheiding, arbeidsongeschiktheid of overlijden? Wij vinden het belangrijk om dit mee te nemen in onze advisering. Juist door de vertrouwensrelaties die we met onze opdrachtgevers hebben, kunnen we deze kanten van de zaak op een goede, open manier bespreken en regelen. Een sterk punt binnen CapsNobel is bovendien dat wij als partners niet alleen leidinggevend zijn, maar ook veel tijd steken in relatiebeheer. En we zijn natuurlijk evengoed ondernemer. Dat maakt van ons een ideale sparringpartner. We kennen immers de twijfels en de zorgen waar iedere ondernemer soms voor komt te staan.”

artikel-16-foto-2Complete dienstverlening
CapsNobel verzorgt voor haar opdrachtgevers belastingadvies, accountancy, financiële planning en HRM-advies. Alles op maat overigens, en beschikbaar in de mate waarin klanten dit wensen. Ontzorging op HRM-gebied met daarbij een range van full service salarisverwerking of een pakketkeuze van online salarisadministratie tot digitale salarisverwerking in eigen beheer, dat kan natuurlijk allemaal. CapsNobel is actief in het mkb, maar telt ook grotere ondernemingen tot  haar klantenkring. Verder is CapsNobel sterk vertegenwoordigd in de medische sector en de glastuinbouw. “We verzorgen het samenstellen van jaarrekeningen, stellen prognoses op en geven belastingadvies. Tevens beschikken we over de WTA-vergunning die nodig is om een verklaring te mogen afgeven bij de getrouwheid van een jaarrekening. We zijn daarmee een uitstekend alternatief voor de grote spelers in ‘accountancyland’. Daarnaast doen we ook vrijwillige controles voor verenigingen en overheidsinstellingen, en de meer vermogende particulieren kunnen ook bij ons terecht.” Natuurlijk doet ook bij CapsNobel de online dienstverlening steeds meer zijn intrede. “Jaarrekeningen, aangiftes, salarisadministratie; alles is sterk geautomatiseerd. Dit wordt hoe langer hoe meer de basis van waaruit wij onze dienstverlening opbouwen. We kijken mee, analyseren de cijfers en adviseren over mogelijke verbeterpunten. Minimaal ieder kwartaal is er contact. Maar we zijn pro-actief; is er iets dan nemen we direct contact op. Zo voorkomen we dat een ondernemer aan het einde van het boekjaar nog voor verrassingen komt te staan.”

Bedrijfsovernames
In de ogen van René en Roland is het voor ondernemers belangrijk om strategische keuzes te maken en vooruit te kijken. De bedrijfsopvolging of -overdracht is één van die zaken die tijdig aandacht verdient. “We hebben alles in huis om dit in goede banen te leiden. Zo hebben we specialisten die de bedrijfswaardering kunnen verzorgen. Maar ook hier zijn het natuurlijk niet alleen de cijfers die tellen. Het is maatwerk, waarbij de langdurige relatie die we met onze opdrachtgevers hebben, zich zeker uitbetaalt. Immers, het is vrijwel nooit zo dat de fiscaal optimale oplossing ook wordt ervaren als de beste oplossing. Daarvoor spelen er teveel andere zaken, met name op het persoonlijke vlak. Wij hebben de ervaring om te kunnen komen tot een oplossing die recht doet aan alle partijen. Dat is telkens onze uitdaging. Focussen op de belangen van de opdrachtgever en van daaruit tot het beste advies komen.”

CapsNobel
Jacob Obrechtlaan 7E
4611 AP Bergen op Zoom
telefoon 0164 – 211 222
info@capsnobel.nl

Dorpsstraat 105
4661 HN Halsteren
telefoon 0164 – 680 010
Halsteren@capsnobel.nl

Stationspark 37
4462 DZ Goes
telefoon 0113 – 252 901
goes@capsnobel.nl

www.capsnobel.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *