Ladies’ Circle Zeeuws-Vlaanderen haalt geld bijeen voor plastische chirurgen

Op dinsdag 13 december 2011 overhandigde de Ladies’ Circle Zeeuws-Vlaanderen de cheque met het opgehaalde bedrag van Hits 4 Kids 2011 aan de vertegenwoordigers van het goede doel ‘See and Smile, Eye and Plastic Surgery Mission’. De bijdrage is uitgekomen op € 12.600.

See and Smile, Eye and Plastic Surgery Mission, is een groep plastische chirurgen en oogartsen, die regelmatig en op vrijwillige basis, humanitaire missies vervult in derde wereldlanden, zoals Burundi en Myamar. De artsen voeren operaties uit (o.a. cataract, glaucoom, gespleten lippen/verhemelte en herstel brandwonden), leiden artsen en paramedici ter plaatse op en screenen kinderen op scholen. Zonder deze hulp worden kinderen met oogproblemen vaak naar ‘blindenscholen’ gestuurd waardoor ze heel wat kansen missen. De artsen van See and Smile leren artsen ter plaatse hoe ze kinderen kunnen screenen zodat deze met de juiste behandeling op school kunnen blijven. Vaak is een bril al voldoende. Met de opbrengst van Hits 4 Kids wilde de Ladies’ Circle minstens 75 kinderen een goede toekomst bieden door hun behandeling volledig te financieren/sponsoren. Het definitieve bedrag en aantal kinderen maken ze aanstaande dinsdag bekend.

De achtste editie van Hits 4 Kids was op vrijdag 4 november 2011 en had als thema Glitter & Glamour part 2. Speciale artiest was Jeffrey Schenk. Hij is bekend van café Bolle Jan en stond in het voorprogramma van René Froger en de Toppers. In december treedt hij op met Cor Bakker. Speciaal voor Hits 4 Kids en het goede doel kwam hij met zijn danseressen gratis naar Terneuzen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *