Ladies Beach event voor vrouwenhart

22Op zaterdag 26 september wordt in het kader van het VROUWENHART een Ladies Beach event georganiseerd. Dit event vindt plaats bij strandpaviljoen Noordduine te Domburg, van 09.00 tot 16.00 uur. De dag staat garant voor een relaxed en gezellig dagje uit, waarbij sportiviteit én creativiteit centraal staan. Het activiteitenprogramma bestaat uit laagdrempelige clinics zoals yoga, tai-chi, suppen, beachtennis en beachvolleybal. Maar ook het maken van een Nalu Beads armbandje is mogelijk. De dag is incl. strandlunch en aan het einde van de dag wordt een goodiebag uitgereikt. Het doel is om geld op te halen voor het VROUWENHART. Want nog steeds zijn hart- en vaatziekten wereldwijd doodsoorzaak nr. 1 bij vrouwen.

Een enorme conditie is niet nodig, wel goede zin! Voor het verder ontplooien van je creativiteit kun je aan de slag om zo’n eigentijdse armband van de populaire Nalu Beads kralen te maken. Nalu Beads is namelijk een waanzinnig mooie kralen collectie! Elke kraal staat voor een ‘surfspot’ in de hele wereld en op deze manier maak jij je eigen unieke exemplaar. Al met al genoeg ingrediënten voor een heerlijk (strand)dagje uit, met steun aan het goede doel. Vanaf 09.00 uur ben je van harte welkom. Om 15.30 uur staat een demo van professionele top beachvolleybalsters gepland. Deze selectie van ‘golden girls’ geeft een indrukwekkende demo beachvolleybal. Om ca. 16.00 uur wordt de dag afgesloten met het uitreiken van de goodiebag.

Deelname is € 25,00 per persoon, incl. strandlunch en goodiebag. Een sportief bedrag, waarmee je het VROUWENHART steunt. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan. Omdat september in het tekent van het vrouwenhart staat, roepen we je op vooral iets ROODS aan te trekken! Dit goededoelen event wordt enthousiast ondersteund door Strandsport Zeeland, Strandpaviljoen Noordduine, Yoga by the Sea, Tai-Chi Zeeland, Nalu Beads en Surfschool Domburg.

Aanmelden kan via de link en ga dan naar de DOE MEE button om je in te schrijven.

Motivatie
“Waarom ik dit initiatief een warm hart toedraag? In het recente verleden heb ik wat hart- en vaatproblemen gehad. Zoals een trombosebeen, verhoogd cholesterolgehalte en hartkloppingen. Omdat ik nog maar op de ‘helft van de 30’ zit, ben ik heel serieus onderzocht. Verhoogd cholesterol blijkt in de familie te zitten en is dus iets waar ik blijvend rekening mee moet houden. Dit was toch wel even een schrikmoment. Daarnaast is mijn oma wel 40 jaar collectant geweest voor de Hartstichting!” Aldus Henriëtte Swartjes van Strandsport Zeeland, één van de hoofdsponsors van dit event.

Onverwacht
Veel vrouwen met een hart- of vaatziekte hebben vooraf geen duidelijke klachten. De ziekte slaat onverwacht toe. Elke dag overlijden er in Nederland 57 vrouwen aan een hart- of vaatziekte. Per jaar zijn dit er meer dan 20.000.Wereldwijd zijn hart- en vaatziekten doodsoorzaak nr. 1. bij vrouwen. Sommige hart- en vaatziekten, zoals een hartinfarct, geven bij vrouwen andere klachten dan bij mannen. Daardoor herkennen artsen en vrouwen hart- en vaatziekten niet altijd goed.

Nieuw onderzoek nodig
Omdat hart- en vaatziekten wereldwijd doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen zijn, heeft onderzoek de komende jaren prioriteit. Zodat tijdig ingrijpen mogelijk is, nog voordat vrouwen onnodig overlijden of chronisch ziek worden. Dit redt levens en voorkomt onherstelbare schade.

Doneren kan natuurlijk ook!
Via de site van de Hartstichting 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.