LOB-project zorgt voor goede kennismaking met techniek

Techniek ZeelandDe behoefte aan technisch personeel blijft onveranderd hoog. Een project als de ‘Techniek Experience’ is daarom van groot belang om jongeren te laten ervaren welke kansen een keuze voor techniek hen te bieden heeft. Ook, of juist, in Zeeuws-Vlaanderen.

In oktober 2015 zijn zo’n 340 leerlingen van de 4 VMBO-scholen in Zeeuws-Vlaanderen gestart aan een project wat op 19, 20 en 21 januari zal worden afgerond. Leerlingen van het 2e leerjaar (die in de loop van dit jaar een profielkeuze zullen maken) hebben een gastles gehad en bedrijfsbezoek gebracht aan één van de grote bedrijven in de regio. Hierover hebben zij ook een projectopdracht gemaakt.

Volgende week zullen de leerlingen dit project afsluiten bij Bio Base Europe met een dag vol workshops die in het teken staan van logistiek, maintenance, procestechniek en techniek in de breedte. Aan deze workshops geven een 30-tal bedrijven hun medewerking. Een belangrijk onderdeel is de ‘bedrijvenmarkt/ meet&greet’ waar de leerlingen met behulp van op school voorbereide vragen in gesprek zullen gaan met professionals en stagiairs.

De dag begint met een plenaire show van Mad Science, die op hilarische maar ook serieuze wijze een kijkje geven in de techniek-keuken.

Het belang wat het bedrijfsleven aan dit project hecht blijkt uit de bijdrage die ruim 30 regionale bedrijven leveren aan dit LOB-project (Loopbaan Oriëntatie en Beroep).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *