LOC Zeeland: Samenwerking koppelt onderwijs en logistiek

De eerste stappen voor het Logistiek OpleidingsCentrum (LOC) werden in 2006 gezet door Zeeland Seaports, initiator van het project. In 2008 is ROC Zeeland met de uitwerking en de bouw van het pand in Terneuzen aan de slag gegaan. Resultaat? Een prachtig nieuw gebouw, midden in een omgeving die bol staat van bedrijvigheid en logistieke ontwikkelingen. In dit centrum kunnen leerlingen terecht voor zowel theorie als praktijk. Waar boven boeken liggen, staan op de begane grond de heftrucks al klaar voor praktijklessen.

Voor de exploitatie van het gebouw zijn twee partijen gebundeld in één VOF. De Ruijter Training en Consultancy (DRTC) en Dek Verkeersopleidingen. Marc Cardon is commercieel manager
bij LOC Zeeland en licht de samenwerking toe: “Doordat verschillende partijen elkaar aanvullen wordt het aanbod voor het bedrijfsleven groter.” Cardon ziet voordelen in de omgeving. “Contacten met buren zijn cruciaal.” Zo kan LOC Zeeland opleidingen verzorgen op de vlakken Transport, Haven, Logistiek en Veiligheid. De samenwerking komt overal terug. Zeeland Seaports heeft een ondersteunende rol. Uiteindelijk is goed opgeleid personeel belangrijk voor havens. De Kamer van Koophandel gaat samen met LOC Zeeland logistiek onder de aandacht brengen. “In 2015 verwacht men een tekort aan logistieke mensen, een voordeel van dit opleidingscentrum is dat we onderwijs goed kunnen afstemmen op ontwikkelingen in het bedrijfsleven.” De toekomst? “Deze locatie wordt een ontmoetingspunt van onderwijs en logistiek, dat is althans de ambitie.”

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.