Lokaal gezicht met korte lijnen en sterke motor

bouwBouwbedrijf Roggeband uit Zierikzee is per 1 januari 2015 overgenomen door Aannemingsbedrijf Fraanje uit Lewedorp. Met deze stap kon voormalig eigenaar Jan Roggeband continuïteit waarborgen voor zijn bedrijf, terwijl Fraanje hiermee in Zierikzee een vestiging kon realiseren. Het nieuwe ‘Roggeband Bouw’ is een klein bedrijf met korte lijnen: een bekend gezicht op het eiland, met daarachter een grote organisatie die het mogelijk maakt alle soorten opdrachten aan te nemen.

In 2014 riep Roggeband de hulp in van Fraanje voor een project in Burgh-Haamstede. Han van de Velde, directeur van Fraanje: Jan Roggeband is de 65 voorbij en wij wilden ons vestigen op Schouwen-Duiveland. Daarna ging het snel. Er is altijd al een goede samenwerking geweest tussen de beide bedrijven:  Ik werk ruim 25 jaar bij Fraanje en de relatie gaat nog verder terug. Roggeband en Kraanverhuur Zierikzee werden door ons vaak ingeschakeld  en bij onvoldoende capaciteit werden steigermaterieel en mankracht uitgewisseld.

Lokaal gezicht
Hoewel het bedrijf onderdeel is van Fraanje, blijft de naam Roggeband behouden in de nieuwe naam ‘Roggeband Bouw’. Een bewuste keuze, niet alleen vanwege de goede naam, maar ook vanwege de binding met het eiland. Het lokale gezicht van het bedrijf wordt Arco Wijkhuis, inmiddels 12,5 jaar werkzaam bij Fraanje. Hij heeft al meerdere projecten onder zijn hoede gehad: “…zoals de 31 vakantiewoningen in Duinlicht in Renesse, en de nieuwbouw van Hotel De Zeeuwse Kust in Renesse.”

Band met het eiland
Fraanje heeft een indrukwekkende staat van dienst op het eiland. Van de herbouw van de Albert Heijn, het  Zeelandia distributiecentrum en  de panden van O’Moda in Zierikzee  tot  het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk . Ook verzorgden zij de nieuwbouw van de Habo, de Schouwse Bouwmaterialenhandel en  Strandpark De Zeeuwse Kust, beide in Renesse. In Zierikzee bouwde Fraanje verder onder meer appartementencomplex Victoria, 86 appartementen ‘Klein Zweden’, de Victoriakliniek en nieuwbouwwijk De Lanen.  Tot voor kort werd alles aangestuurd vanuit Lewedorp, en de behoefte ontstond aan kortere lijnen en een vestiging in Zierikzee.

Flexibiliteit en service
Roggeband Bouw wil groeien, maar zonder de ambitie groot te worden. Flexibiliteit en service zijn een belangrijke doelstelling. De deuren van het pand aan de Roompotstraat in Zierikzee (naast de Zuidhoek) staan open voor overheid, bedrijven en particulieren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *